Λογιστές Αιτωλοακαρνανίας: «Οι φορολογούμενοι να δείξουν την επιμέλεια που χρειάζεται»

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας, με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις δηλώσεις του 2022 επισημαίνοντας πως θα πρέπει όλοι να δείξουν την επιμέλεια που χρειάζεται στη συνεργασία τους με τον λογιστή για την ολοκλήρωση της ετήσιας υποχρέωσης χωρίς προβλήματα επιλέγοντας λογιστικά γραφεία που είναι μέλη της Ενώσεώς τους.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Στις 31 Μαρτίου 2023 άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η πλατφόρμα άνοιξε με πολλές ελλείψεις στα προσυμπληρωμένα πεδία του εντύπου Ε1 (Επιδόματα ΔΥΠΑ, ΕΦΚΑ, παιδιών, κ.λπ.) μόνο και μόνο για να μας πουν ότι άνοιξε νωρίς.

Ξεκινά λοιπόν η περίοδος των φορολογικών δηλώσεων έστω και με εμπόδια. Μια περίοδος με αρκετή πίεση για τα λογιστικά γραφεία. Από την μία το άγχος των φορολογουμένων να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, από την άλλη το Υπουργείο Οικονομικών με τις ελλιπείς οδηγίες και τα έντυπα που ανοίγουν με πολλές ελλείψεις.

Επίσης δε σταματά και η καθημερινή ενασχόληση του λογιστικού γραφείου με όλες τις υπόλοιπες εργασίες.

Παρακαλούμε λοιπόν όλους τους φορολογούμενους να δείξουν την επιμέλεια που χρειάζεται στην συνεργασία με τον λογιστή τους, ώστε να ολοκληρωθεί η πιο σημαντική τους ετήσια υποχρέωση χωρίς προβλήματα.

Επίσης πολύ σημαντικό για τους φορολογούμενους ώστε να αποφεύγουν προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων τους, να επιλέγουν λογιστικά γραφεία που είναι μέλη της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας διότι:

α) όλα τα γραφεία-μέλη έχουν ελεγχθεί για την νόμιμη λειτουργία τους,

β) τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας λογιστών (Απ. 57088/ΔΙΟΕ-1033/18-12-2013)

γ) συνεχώς ενημερώνονται και παρακολουθούν τα προβλεπόμενα σεμινάρια για την διαρκή επιμόρφωσή τους και την επικαιροποίηση των γνώσεων τους.

 

Διαβάστε επίσης: «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς» – Η 6η Συνάντηση