Ο Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς για τον κορωνοϊό

«Αν δεν προσέξουμε και δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα, πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα», τόνισε ο Μάριος Λαζανάς, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων

«Είναι γεγονός ότι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα από ότι είχαμε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Ίσως να αυξηθούν και τα μέτρα, γιατί έρχεται ο Δεκαπενταύγουστος που είναι η πιο κρίσιμη περίοδος, καμπή του καλοκαιριού» ανέφερε στο Θέμα 104.6 ο Μάριος Λαζανάς, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων.

«Αν δεν προσέξουμε και δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα, πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό το λέμε εδώ και αρκετό καιρό και δυστυχώς φαίνεται πως επαληθευόμαστε. Νομίζω ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και εμείς να προσέχουμε» εκτίμησε ο κ. Λαζανάς και υπογράμμισε την ανάγκη χρήσης μάσκας. Η μη εφαρμογή της «ήταν και ένα παγκόσμιο πρόβλημα γιατί ο Παγκόσμιας Οργανισμός Υγείας είχε κάνει πολλά πισωγυρίσματα, όσον αφορά τη χρήση της μάσκας» τόνισε ο ίδιος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο διάστημα.

Κληθείς, μάλιστα, να σχολιάσει τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, «ενδεχομένως αυτά τα μέτρα πρέπει να γίνουν καθολικά για τη χώρα και πρέπει να είμαστε λίγο πιο μπροστά, δηλαδή να μην περιμένουμε να εμφανιστούν τα κρούσματα και μετά να πάρουμε μέτρα» ξεκαθάρισε ο κ. Λαζανάς.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «τα κρούσματα που έχουμε τώρα, όπως ξέρετε, είναι τα προηγούμενα των δέκα ημερών που εμφανίζονται τώρα» και πρόσθεσε ότι «όταν θα έρθει ο Δεκαπενταύγουστος και θα έχουμε ξεχυθεί και δεν είμαι σίγουρος ότι παρότι υπάρχει απαγόρευση για τις λιτανείες ότι αυτό θα τηρηθεί και δεν θα γίνουν κρυφά πανηγύρια και δεν θα γίνουν συγκεντρώσεις και γιορτές».

«Πρέπει να είναι κατά τη γνώμη μου πιο αυστηρά τα μέτρα», σημείωσε.

«Εννοώ ότι αυτό το ωράριο (του τοπικού lockdown) πρέπει να γενικευθεί και σε άλλες περιοχές, μην περιμένουμε κατά τη γνώμη μου να εμφανιστούν τα κρούσματα» περιέγραψε ο κ. Λαζανάς, τη στιγμή μάλιστα που «εγώ πιστεύω ότι ένα μέρος του πληθυσμού αρνείται να χρησιμοποιήσει την μάσκα θεωρώντας ότι κάνει αντίσταση», κατέληξε.

protothema.gr