Μ.Ε.Θ. Covid Αγρινίου: Όταν το AgrinioTimes.gr προειδοποιούσε για τη θνητότητα

«Η στατιστική του θανάτου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από ρεπορτάζ τοπικού site της πόλης του Αγρινίου και αφορά το 100% θνητότητας των ασθενών της Μ.Ε.Θ. Covid του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι φυσικό να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και στη διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ.

Μόνο που οι αντιδράσεις τους έρχονται πολύ καθυστερημένα και προσπαθούν να ρίξουν το μπαλάκι των ευθυνών με βάση την ανακοίνωσή τους, αποκλειστικά στο πρόσωπο του διοικητή του εν λόγω Nοσοκομείου.

Είναι γνωστό τουλάχιστον στον κόσμο των υγειονομικών ότι όλες οι κλίνες Μ.Ε.Θ. και η διαχείριση τους ανά την επικράτεια γίνεται από το Ε.Κ.Α.Β. όπου και δηλώνονται.

Κάθε στοιχείο που αφορά λοιπόν αυτές τις κλίνες είναι διαθέσιμο εξ αρχής και σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αν πραγματικά ανησυχούσαν με τα τραγικά δεδομένα που έβλεπαν γιατί δεν αντέδρασαν νωρίτερα κάνοντας τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες;

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα άλλου τοπικού site (ΑgrinioTimes.gr) της πόλης του Αγρινίου από τις 10 Φεβρουαρίου καθώς και στις 2 Μαρτίου όπου έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και έβαζε από τότε το θέμα του τραγικού ποσοστού της θνητότητας στη Μ.Ε.Θ. του συγκεκριμένου Νοσοκομείου αλλά κανένας δεν ένιωσε την ανάγκη τότε ούτε να απαντήσει ούτε πολύ περισσότερο να ασχοληθεί με το πρόβλημα.

Τέλος το αίτημα του Νοσοκομείου Αγρινίου προς το Υπουργείο Υγείας για την πλήρωση μιας κενής θέσης με μόνιμο ιατρό επιμελητή Α εξειδικευμένο στην εντατικολογία μετατράπηκε από τη μεριά του Υπουργείου ελαφρά τη καρδία σε επιμελητή Β, θέση στην οποία ο ιατρός δεν απαιτείται να έχει εξειδίκευση στην εντατικολογία. Και όλα αυτά να συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας!

Ας αφήσουν λοιπόν τις δήθεν ανησυχίες τους και ας αναλάβουν αυτοί πρώτα τις ευθύνες που τους αναλογούν»

Σχόλιο της Πρωτοβουλίας για μια Δημόσια Υγεία