Μαγιορκίνης: «Αναμένουμε αυξημένη μεταδοτικότητα τον χειμώνα»

Καμπανάκι από τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, στην σημερινή έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα καθώς όπως τόνισε τον χειμώνα με την πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε περαιτέρω αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού στην Ελλάδα.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, παραδέχτηκε ο κος Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής εξήγησε πως στην χώρα μας τον χειμώνα, αναμένουμε αντίστοιχη εικόνα, όσον αφορά το πλήθος των κρουσμάτων, με αυτή που βλέπουμε αυτό το διάστημα σε χώρες του εξωτερικού που έχουν περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία από εμάς.

Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και προσίλωση, τόνισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως αντιλαμβάνεται ως λογική την κόπωση που έχει επέλθει στους πολίτες από την παρατεταμμένη εφαρμογή μέτρων.

Ο κος Μαγιορκίνης επανέλαβε πως όπως ήταν αναμενόμενο η πανδημία είναι πιο δύσκολο να καμφεί στα μεγάλα αστικά κέντρα και τόνισε πως τα όπλα μας στην προσπάθεια να την περιορίσουμε είναι η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις τόνισε και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός πως τόσο ο Πρόεδρος Τραμπ όσο κι άλλοι ηγέτες νόσησαν εν τέλει από αυτόν.

Όπως εξήγησε επιμένουμε στην εφαρμογή των μέτρων διότι εκτός των άλλων δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είμαστε φορείς ή όχι.

Εάν κολλήσουμε, όσο μικρή κι αν είναι η πιθανότητα, θα αναρωτηθούμε αν κάναμε ό,τι ήταν εφικτό για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Skai.gr