Μαγνητική εντερογραφία στον Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»: Μια πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης

Μαγνητική εντερογραφία στον Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»: Μια πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης

Μια ακόμα σύγχρονη και πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης ξεκινά να εφαρμόζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Πρόκειται για τη μαγνητική εντερογραφία, μέθοδος που εφαρμόζεται στο μηχάνημα του μαγνήτη βάσει διαφορετικού πρωτοκόλλου.

Πάνω σε αυτό, ξεκίνησε σήμερα η εκπαίδευση των ιατρών και χειριστών από τον εκπρόσωπο της εταιρίας παρουσία του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννη Καρβέλη και του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Δημόπουλου. Παρούσα και η Διευθύντρια του τμήματος Ανδριανή Φατούρου.

Το νέο πρωτόκολλο μαγνητικής εντερογραφίας, αποτελεί την εξέταση εκλογής για την απεικόνιση ιδιοπαθών φλεγμονωδών νόσων του εντέρου (Ι.Φ.Ν.Ε.)

Χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση φλεγμονωδών παθήσεων του λεπτού εντέρου, όπως στη Νόσο του crohn, στην παρακολούθηση της εξέλιξης της, αξιολογεί την ενεργότητα της νόσου και την παρουσία εξωεντερικών επιπλοκών αυτής καθώς και τη μετεγχειρητική πορεία.

Ειδικά στις φλεγμονώδεις νόσους, οι ενδοσκοπικές μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση του εντέρου, είναι αρκετά δυσχερείς.

Η μέθοδος της μαγνητικής εντεργραφίας είναι πιο εύκολα αποδεκτή από τον ασθενή, πιο απλή διαδικαστικά και έχει μικρότερη χρονική διάρκεια και επιβάρυνση για τον ασθενή και χρησιμοποιείται με περισσότερη ευχέρεια σε νέους ασθενείς.

Άλλες ενδείξεις είναι ο ειλεός, οι όγκοι λεπτού εντέρου, η αδιευκρίνιστη αιμορραγία λεπτού εντέρου και τα κοιλιακά άλγη σε εγκύους και νεαρά άτομα.

 

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αγρινίου: Την Τετάρτη η διαδικτυακή δράση για τις επιδημίες του χειμώνα