Χ. Μάμαλη στον Antenna Star: «Αθλητικός προορισμός το Αγρίνιο μέσα από το Σκι» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα «Άκου τώρα να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, (Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ), κ. Χριστιάννα Μάμαλη, με αφορμή την έναρξη των επίσημων προπονήσεων και στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και ΑΜΕΑ, που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22 Ιουλίου έως την Κυριακή 25 Ιουλίου στην τεχνητή λίμνη της Στράτου.

Με τη συμμετοχή δεκαεννέα χώρων τελικά, όπως μας ενημέρωσε η κ. Μάμαλη, ξεκινάει την Πέμπτη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι, αφού την τελευταία στιγμή δηλώθηκε και η συμμετοχή της Δανίας.

Σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου, όπως είπε η κ. Μάμαλη, ξεκινούν οι προπονήσεις με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο και που δίνουν τη δυνατότητα στους αθλητές να γνωρίσουν την πίστα πραγματοποιώντας σλάλομ φιγούρες και άλματα, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα θα ξεκινήσουν και επίσημα οι αγώνες με την παρέλαση των χωρών που συμμετέχουν στο κέντρο του Αγρινίου, κάλεσε δε την τοπική κοινωνία να «αγκαλιάσει» τους αγώνες και να τους στηρίξει δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια διαδραστική σχέση με την Ομοσπονδία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία και προβολή της διοργάνωσης.

«Θέλω να σταθώ», είπε η κ. Μάμαλη, «στη μεγάλη βοήθεια που είχαμε και από τον Δήμαρχο Αγρινίου και από τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στη διοργάνωση και για το λόγο αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των αγώνων, όχι μόνο για το αγωνιστικό τους μέρος, αλλά για την ανάδειξη της περιοχής, μιας περιοχής, όπως επεσήμανε, που το νερό αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της. Από όλη αυτή την προβολή, είπε, τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας με τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως αθλητικό τουριστικό προορισμό, ιδιαίτερα για ομοσπονδίες και αθλητές των βορείων χωρών, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν την πίστα της τεχνητής λίμνης της Στράτου όλο το χρόνο, μπορεί να είναι τεράστια και σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο πολιτισμού και κουλτούρας.

«Υπάρχουν Έλληνες αθλητές», σημείωσε επίσης, η κ. Μάμαλη, «που διεκδικούν μετάλλια και χρειάζονται τον χειροκρότημα του κόσμου, για να προσπαθήσουν ακόμα πιο πολύ».

Ακούστε ολόκληρη την συνομιλία της κ. Χριστιάνας Μάμαλη, με τον Λευτέρη Τηλιγάδα στο ηχητικό που ακολιυθεί: