Αιτωλοακαρνανία
Μαμουλάδα Ναυπακτίας: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά μετά την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Στη Μαμουλάδα Ναυπακτίας νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (27/06) τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά μετά την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στη Μαμουλάδα Ναυπακτίας νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (27/06) τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά μετά την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η φωτιά ξεκίνησε από τις παρυφές του χωριού και με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα, απειλώντας σπίτια, αγροικίες αποθήκες αλλά και τον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου που βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από την αρχική εστία.
Άμεσα στο σημείο έφθασαν κάτοικοι του χωριού που προσπάθησαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο μέχρι να καταφθάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα.
Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας και τα οχήματα μετέβησαν στο σημείο, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από την Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών αλλά και όμορες πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και εθελοντές της ελληνοαμερικανικής ομάδας έρευνας και διάσωσης.
Η φωτιά έκαιγε χαμηλή ξηρή βλάστηση αλλά και δασική έκταση ενώ χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές σε σπίτια.
Από την πλευρά του Δήμου, στο πύρινο μέτωπο βρέθηκαν και δύο υδροφόρες για να εφοδιάζουν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.
Από αέρος επιχείρησαν 2 αεροπλάνα τύπου Πεζετέλ που έκαναν ρίψεις επιβραδυντικού υγρού καθώς και ένα ελικόπτερο που με ριψοκίνδυνες αλλά στοχευμένες βολές, βοήθησαν τις επίγειες δυνάμεις να τιθασεύσουν τις φλόγες.
Να σημειωθεί ό,τι το πύρινο μέτωπο κινήθηκε κάτω από πυλώνες υψηλής τάσης, κάτι που δυσκόλεψε το έργο των εναέριων μέσων.
Στο χωριό μετέβη και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Πάτερ Θωμάς Βαμβίνης, που ευχαρίστησαν τους Πυροσβέστες που έσωσαν σπίτια και τον Ιερό Ναό.
Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Ναυπακτία















