Μανιταρόπιτα με σπιτικό φύλλο

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το φύλλο
  • 750 γρ.αλεύρι ζυμωτό
  • 50 mlελαιόλαδο
  • 20 mlξύδι
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 350 mlνερό χλιαρό
  • 150 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Υλικά για τη γέμιση
  • 2πράσα
  • 1κρεμμύδι μεγάλο
  • 500 γρ.μανιτάρια
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2αυγά
  • 200 γρ.κεφαλοτύρι
ΣΚΕΥΗ
στρογγυλό ταψί 26 εκ.
μπολ
τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεκινάμε με τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε μία λακούβα στη μέση. Βάζουμε στη λακούβα το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό
  2. Αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι προς το κέντρο, ανακατεύοντας παράλληλα με το χέρι
  3. Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά, είτε μέσα στο μπολ, είτε αφού μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  4. Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι κομμένα σε μεσαία κομμάτια
  5. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν τα υγρά τους
  6. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφού κρυώσει ανακατεύουμε με τα αυγά και το κεφαλοτύρι
  7. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε στα δύο. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο, τόσο ώστε να καλύπτει το ταψί μας και να περισσεύει 2 δάχτυλα φύλλο
  8. Λαδώνουμε καλά το ταψί, τοποθετούμε το ένα φύλλο και το λαδώνουμε καλά
  9. Μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί και κλείνουμε με το άλλο φύλλο την πίτα μας αφού το λαδώσουμε καλά. Κλείνουμε γύρω γύρω τα φύλλα και χαράζουμε την πίτα μας
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε

Πηγή: alevri.com

«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr