Ο Κ. Μάντζιος στον Antenna Star για τις εξελίξεις στο Τμήμα Δ.Ε.Α.Π.Τ. (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του ΔΕΑΠΤ, κ. Κωνσταντίνος Μάντζιος.

Αρχικά ανέφερε ότι ο φοιτητικός σύλλογος ήταν προετοιμασμένος για το κλείσιμο του Τμήματος του ΔΕΑΠΤ μιλώντας για την αδιαφορία της Τοπικής Κοινωνίας και τις προσπάθειες των φοιτητών να μείνει το τμήμα ανοιχτό.

Τα τμήματα του Αγρινίου παλαιότερα προχώρησαν σε κάποιες δράσεις οργανωμένες όλοι μαζί, αλλά πλέον δεν υπάρχει μαζικότητα στις κινητοποιήσεις, κάτι στο οποίο συνέβαλε ο κορωνοϊός.

Η Τοπική Κοινωνία και ο ίδιος ο Πρύτανης του Τμήματος αδιαφόρησαν για το κλείσιμο του τμήματος και δεν στήριξαν τα τμήματα. Η ίδρυση του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ελλάδας μέσα στην κρίση θα έπρεπε οδηγήσει την αρμόδια αρχή στο να μεριμνήσει για τη ζωή των φοιτητών στο Αγρίνιο, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για εστίαση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Υπογράμμισε ότι καθηγητές του Τμήματος δεν είχαν σαφή στόχο του τι θα έπρεπε να γίνει με το τμήμα και πως ήδη πρωτοετείς εγκαταλείπουν την πόλη για να αλλάξουν σχολή και οι φοιτητές από μεγαλύτερα έτη ξενοικιάζουν τα σπίτια τους, με την πόλη να μένει χωρίς πρωτοετείς φοιτητές από το νέο έτος.

Το επόμενο διάστημα υπάρχουν σκέψεις για μερικές ενέργειες κινητοποίησης, που ωστόσο δεν είναι μαζικές και υλοποιήσιμες.  Τέλος, τόνισε ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στους φοιτητές, αντίθετα η αντιπολίτευση στήριξε περισσότερο τους φοιτητές. Οι τοπικοί άρχοντες επέδειξαν πλήρη αδιαφορία ως προς την στέγαση και σίτιση των φοιτητών.