Η Μαρία Παπαγεωργίου σε λίγο στον Antenna Star 103.5 FM (Photo)

Μια σειρά αξιόλογων εκθέσεων τόσο στη Δημοτική πινακοθήκη όσο και στην Παλαιά Λαϊκή Αγορά, έχει σχεδιάσει να υλοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου. Η καραντίνα όμως, όπως ανέφερε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, η  αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου κρατάει σε αναμονή την οριστικοποίηση των ημερομηνιών που αυτές οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν.

Από την αναφορά αυτών των εκδηλώσεων ξεχωρίζουμε:

  • Έκθεση κειμηλίων του 1821, για την οποία, η κ. Παπαγεωργίου είπε, ότι είναι μία από τις σπουδαιότερες που παρουσιάζονται σήμερα στον Ελλαδικό χώρο, αφού περιλαμβάνει σπάνια κειμήλια και ντοκουμέντα της Επανάστασης
  • Την έκθεση Εικοσιένα σελίδες ιστορίας του προεπαναστατικού, επαναστατικού και μετεπαναστατικού τύπου που θα διοργανωθεί παράλληλα και σε συνεργασία με το Μουσείο Τύπου και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων. Είναι μία έκθεση με σημαντικό αρχειακό πρωτότυπο υλικό που αφορά στην προεπαναστατική περίοδο την περίοδο της επανάστασης αλλά και των μετεπαναστατικών χρόνων
  • Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, επίσης θα πραγματοποιηθεί μία έκθεση με έργα του Ντελακρουά και τίτλο: «Μία τοιχογραφία 200 χρόνων – Τα Ελληνικά χρονικά της επανάστασης του 1821»

Για όλα αυτά, αλλά και όλες τις άλλες εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αγρινίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση θα συνομιλήσει στην εκπομπή του Antenna Star 103.5 fm «Άκου τώρα να δεις» ο Λευτέρης Τηλιγάδας, με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, κ. Μαρία Παπαγεωργίου.

Ακούστε ΕΔΩ την εκπομπή