Μάσκες τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο

Καμία συζήτηση για το… «πέταγμα» της μάσκας δεν έχει ανοίξει όπως τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση δηλώνοντας μάλιστα ότι οι λοιμωξιολόγοι είναι ξαφνιασμένοι με το άνοιγμα μιας τέτοιας κουβέντας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού και την χαλάρωση των μέτρων πως οι λοιμωξιολόγοι είναι ξαφνιασμένοι για το «πέταγμα» της μάσκας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της προστασίας μας από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στο θέμα της μάσκας και στα όσα ακούγονται για την κατάργησή της.

«Η επιτροπή είναι ξαφνιασμένη με τη συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία μας έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα», είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουμε πιάσει το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

«Όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η περιπέτεια δεν έχει λήξει. Είμαστε αρκετά μακριά ακόμα από το επιθυμητό τείχος ανοσίας. Πολλές δραστηριότητες που άνοιξαν και όσο μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο θα ανοίγουν περισσότερες αλλά η ξεγνοιασιά θα αργήσει ακόμα. Οι μάσκες είναι το πιο σημαντικό όπλο προστασίας από τον ιό».

Παράλληλα, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, έκανε έκκληση στους νέους κάτω των 40 ετών που μπορούν πλέον να εμβολιαστούν, εξηγώντας ότι τώρα που οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά από αυτά που τους αρέσουν, να δουν τους φίλους τους και να πάνε διακοπές, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

Τι είπε η Παγώνη για τις μάσκες

Εάν όλα πάνε καλά, «μετά τις 25 Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες και θα είμαστε πιο ελεύθεροι». «Από τη στιγμή που θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, δεν βλέπω νέο lockdown. Δεν θα ήθελα να φανταστώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, παρατείνοντας λίγο την εκτίμησή της προ λίγων ημερών για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, δεν είναι απίθανό, τις επόμενες μέρες να πάει και παρακάτω η εκτίμηση για το πολυπόθητο «πέταγμα» της μάσκας μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου.

dikaiologitika.gr