«Μαύρο» καλοκαίρι για τους επαγγελματίες του τουρισμού – Απώλειες 10 δισ. ευρώ

Τεράστιες απώλειες καταγράφουν τα ξενοδοχεία, λόγω ακυρώσεων στις κρατήσεις, τα οποία υπολογίζονται ότι θα χάσουν 4 δισ. ευρώ

Στο μεγάλο στοίχημα του τουρισμού, μια εβδομάδα συμπληρώνεται από την «απελευθέρωση» των διεθνών πτήσεων, παρ’ όλα αυτά, όπως μεταδόθηκε από το Open Tv, η εικόνα σε Κυκλάδες και Ιόνιο είναι αποθαρρυντική.

Με τις κρατήσεις να είναι σχεδόν μηδενικές, οι επιχειρηματίες του κλάδου σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ενώ οι απώλειες στα έσοδα εκτιμάται πως θα φτάσουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως λένε στην κάμερα του Open ειδικοί του κλάδου.

Παρά το καλό πρόσωπο της Ελλάδας στη μάχη με τον κορονοϊό, οι τουρίστες σχεδόν κατεβαίνουν από το αεροπλάνο και ακυρώνουν τις κρατήσεις και τις διακοπές τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας. Τεράστιες απώλειες καταγράφουν και τα ξενοδοχεία τα οποία υπολογίζεται ότι θα χάσουν 4 δισ. ευρώ. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει για την επιχείρησή του, να προσλάβει υπαλλήλους και όλοι προβλέπουν ένα φετινό «μαύρο» καλοκαίρι για τον τουρισμό.

https://www.ethnos.gr/