Στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της UEFA – Μήνυμα Μητσοτάκη για μηδενική ανοχή στην οπαδική βία

Η οπαδική βία μετά και τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια μπαίνει στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά πριν από τις 10:30.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσέφεριν έχουν διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Προέδρους των Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο και Α.Ε.Κ., Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον Πρόεδρο του Π.Α.Ο.Κ. εκπροσωπεί ο στενός συνεργάτης του, Αρτουρ Νταβιντιάν, καθώς ο κ. Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από την Κυβέρνηση συμμετέχουν οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και Διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος.

Συμμετέχει επίσης από την πλευρά της UEFA και ο Ζόραν Λάκοβιτς, αρμόδιος για τα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Στις 12 το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της UEFA θα κάνουν δηλώσεις προς τον Τύπο (12 το μεσημέρι). Κατά πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη δραστική αντιμετώπιση φαινομένων χουλιγκανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα οπαδικής βίας και θα ζητήσει από τους προέδρους των τεσσάρων μεγάλων Π.Α.Ε. να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο με την Πολιτεία και την UEFA για να μπει επιτέλους ένα τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει και μάλιστα είναι αυστηρό, καλώντας τις Π.Α.Ε. να γίνουν συμμέτοχες στην προσπάθεια για την εφαρμογή και πιστή τήρηση του νόμου.

Στο επίκεντρο των επαφών θα τεθεί και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η UEFA στην προσπάθεια αυτή, καθώς έχει και την τεχνογνωσία και πλήρη γνώση του τι συμβαίνει συνολικά στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο.

 

Διαβάστε επίσης: Κατερίνα Κουτσουπιά: Μια δυναμική υποψηφιότητα στον Δήμο Αγρινίου