Μαζί με τη μάντρα παρασύρονται και τάφοι στο Κοιμητήριο Σταμνάς

Θλιβερή και απόκοσμη είναι η εικόνα του Κοιμητηρίου Σταμνάς μετά την πτώση της μάντρας, καθώς τα μνημεία που εφάπτονται με την μάντρα πλέον βρίσκονται στον αέρα.

Η κατάρρευση της μάντρας ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια όπως λένε οι κάτοικοι και σιγά – σιγά, με τον καιρό και τις βροχοπτώσεις παρασύρονται οι πέτρες και το χώμα και η διάβρωση προχωρά.

Τα μνημεία που βρίσκονται στην άκρη είναι ετοιμόρροπα με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε λίγο θα βγουν στην επιφάνεια τα οστά των νεκρών. Στην περίπτωση μάλιστα της οικογένειας Μπούρου ο τάφος είναι στο χείλος του γκρεμού και δυστυχώς, ένα ηλικιωμένο μέλος που ασθενεί βαριά δεν θα καταφέρει να κερδίσει την μάχη για τη ζωή, όπως προβλέπουν οι γιατροί.

Αν συμβεί αυτό, η οικογένεια δεν θα έχει την δυνατότητα να θάψει τον νεκρό της. Πρόκειται για πραγματικά τραγικές καταστάσεις τις οποίες οι κάτοικοι έχουν επισημάνει στον Δήμο εδώ και πολύ καιρό, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, ζητώντας την αποκατάσταση της μάντρας.

Μέχρι τώρα δεν είδαν καμία ανταπόκριση και απευθύνουν μια τελευταία έκκληση για το αυτονόητο προκειμένου να μην δουν τα οστά των νεκρών τους να βγαίνουν στην επιφάνεια.

aixmi-news.gr