Μαζικά SMS στέλνει η Κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους

Νέα επιχείρηση να πειστούν οι ανεμβολίαστοι. Όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Νέα επιχείρηση πειθούς ξεκινούν οι Αρχές, στοχεύοντας τους ανεμβολίαστους. Ειδικότερα, η κυβέρνηση κάνει την ύστατη προσπάθεια να πείσει τους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν λάβει δόση εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, «βομβαρδίζοντάς» του με SMS.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου και για πολλές εβδομάδες, κάθε ημέρα θα αποστέλλεται στο κινητό τηλέφωνό τους ένα μήνυμα μέσω του οποίου η κυβέρνηση θα προσπαθεί να τους μεταπείσει. Μάλιστα, άλλοτε θα το κάνει με επίκληση στη λογική (μελέτες κ.ο.κ.) και άλλοτε κρούοντάς τους τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αποκάλυψε δυο από αυτά τα SMS. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι θα λάβουν στο κινητό τους ένα μήνυμα που θα τους προτρέπει: «Εκατομμύρια επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο του εμβολίου. Μπορείς τώρα να γίνεις κομμάτι της λύσης του προβλήματος της πανδημίας κλείσε τώρα το ραντεβού σου για εμβόλιο».

Την Παρασκευή θα λάβουν ένα άλλο SMS που θα τους προειδοποιεί: «Οι ανεμβολίαστοι έχουν 13 έως 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά και να διασωληνωθούν από τους εμβολιασμένους. Εσύ θα μείνεις ανεμβολίαστος;».

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση προχωράει σε μια διαφορετική προσέγγιση των ανεμβολίαστων, προκειμένου να αναπτύξει μια λιγότερο απρόσωπη επαφή μαζί τους.

Παράλληλα, ένα εκατομμύριο SMS αποστέλλονται σε πολίτες που είναι εμβολιασμένοι και συμπλήρωσαν ένα εξάμηνο από την ημέρα που έκαναν το εμβόλιο και τους επισημαίνουν: «Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού, έχετε προτεραιοποιηθεί για 3η αναμνηστική δόση. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού άμεσα».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν οριζόντια μέτρα, ωστόσο, εάν η επιδημία στη χώρας μας χειροτερέψει περαιτέρω, τότε δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

ieidisis.gr