Μεγάλες αναζωπυρώσεις στη Ρόδο – Εκκενώσεις σε Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια και έχει σταλεί μήνυμα 112 εκκένωσης οικισμών, ενώ για έκτη μέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Ρόδο.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η νύχτα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Η «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζεται αμείωτη από νωρίς το πρωί από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα αλλά και από ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστών και πολυμελείς ομάδες εθελοντών που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην γραμμή της μάχης.

Μέχρι τώρα παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται η κατάσταση στα τρία μέτωπα της φωτιάς είναι εκτός ελέγχου ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στο οικοσύστημα του νησιού.

Ισχυροί άνεμοι στη Ρόδο

Τα τρία μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι στην περιοχή Ασκληπειού -Κιοτταρίου, στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων και δίνεται μάχη από αέρος και εδάφους για τον περιορισμό τους. Η προσπάθεια και σήμερα δυσκολεύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν και το δύσβατο της περιοχής.

Η «μάχη» σύμφωνα και με εκτιμήσεις αρμοδίων θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες αφού αναμένεται ότι θα υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου, κηρύχθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα της Νότιας Ρόδου.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Η Πρέβεζα πενθεί για τον αιφνίδιο θάνατο 46χρονου