Μεγάλη πυρκαγιά σε επταώροφο κτίριο στο Σίδνεϊ – Επιχειρούν 100 πυροσβέστες (Videos)

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε επταώροφο κτίριο δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σίδνεϊ, ενώ έχουν αρχίσει να καταστρέφονται και τα δεκάδες επίσης ψηλά κτίρια που το περιβάλλουν. Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στον τρίτο όροφο του κτιρίου που κάποτε στέγαζε εργοστάσιο για καπέλα, αλλά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

«Στην αρχή ήταν μικρή φωτιά αλλά μέσα σε 123 λεπτά είχε πιάσει φωτιά όλο το κτήριο, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

 

Το κτίριο έχει καταρρεύσει σχεδόν εξ ολοκλήρου, με κομμάτια του να πέφτουν στο δρόμο και την Αστυνομία να προφυλάσσει τους περαστικούς που παρατηρούν σοκαρισμένοι.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην Daily Mail Australia: «Ήταν τρελό – ήμασταν όλοι στη δουλειά και εντοπίσαμε τον καπνό στο απέναντι κτήριο, αλλά δεν το πολυσκεφτόμασταν – όλοι στεκόμασταν στα παράθυρα και τραβούσαμε φωτογραφίες όταν ξαφνικά ξέσπασε στις φλόγες».

 

Στο σημείο παραμένουν είκοσι πυροσβεστικά οχήματα και επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Παράλληλα κάνουν ρίψη νερού στα γύρω κτίρια σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Επιπλέον έχει απαγορευτεί η είσοδος των κατοίκων στα σπίτια τους σε όλη την περιοχή.

in.gr

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια και ξύλο μετά τον Τελικό Κυπέλλου με δεκάδες οπαδούς να πλακώνονται στην Καβάλα