Μεγάλη συνέντευξη του Ν. Φαρμάκη στον Antenna Star 103.5: «Αγάπη προς την ευθύνη» (Ηχητικό)

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου ζωντανά στο στούντιο του Antenna Star 103.5 σε μία συνέντευξη για όλους και για όλα.

Η σχέση του με την πολιτική, ο συγκροτημένος οδικός χάρτης ανάπτυξης και οι συνέργειες ήταν ορισμένα από τα θέματα στα οποία ο Περιφερειάρχης έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις. Επίσης, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχές του σε όλους τους πολίτες για τις ημέρες των εορτών και να τους συστήσει πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

 

Η σχέση με την πολιτική

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιλαμβάνεται κάποιος την πολιτική και πολλοί λόγοι για να ασχολείται με αυτή. Η δική μου η σχέση με την πολιτική ξεκίνησε από την… καλή παρέα.

Μια καλή παρέα ήταν η αιτία να ασχοληθώ με την πολιτική και οι καλές παρέες στη συνέχεια, ήταν αυτές που συνέβαλαν ώστε να εξακολουθώ να ασχολούμαι με αυτή, στο πανεπιστήμιο αλλά και μετέπειτα στην αυτοδιοίκηση. Πιστεύω πολύ στις καλές παρέες. Πιστεύω πολύ στις ομάδες και στην ομαδική δουλειά.

Πιστεύω όμως και σε κάτι ακόμα: Στην αγάπη προς την ευθύνη. Κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για πρόοδο και εξέλιξη προϋποθέτει την αγάπη στην ευθύνη.

Ακόμα και η δημιουργία μίας οικογένειας αποτελεί μία πράξη μεγάλης ευθύνης. Είτε αυτή αφορά το σπιτικό του καθενός, είτε και ολόκληρη την χώρα».

 

Συγκροτημένος οδικός χάρτης ανάπτυξης

«Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα συγκροτημένο οδικό χάρτη ανάπτυξης.

Ένα ρεαλιστικό και εμπροσθοβαρές σχέδιο που θα σπάσει τη θηλιά κατακερματισμού των έργων, πρόκλησης ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, αλλά και απόστασης μεταξύ οραμάτων και επιτεύξιμων στόχων.

Ασφαλώς, κανένας δεν μπορεί να κρύψει τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς με μία οικονομία που από 3% ανάπτυξη θα κινηθεί σε βαθιά ύφεση σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία.

Ωστόσο, εμείς από την πλευρά μας κάναμε – και θα συνεχίσουμε να κάνουμε – αυτό που ορίζει η αρχή μιας δομημένης στρατηγικής και αυτό που τελικά έχει ανάγκη ο τόπος μας. Έργα με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι παρά τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες λόγω της παγκόσμιας κρίσης, η Δυτική Ελλάδα μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από ουραγός να μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια ανάπτυξης».

 

Συνέργειες

«Είναι χρέος μας να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης το δικό μας αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Δρομολογούμε συνέργειες που θα προσδώσουν μία δυναμική εξωστρέφεια στη Δυτική Ελλάδα και θα αλλάξουν το επενδυτικό κλίμα, ενώ επιδιώκουμε να κερδίζουμε τις μικρές «μάχες» της καθημερινότητας, βελτιώνοντας τον τόπο μας.

Γιατί ακόμα και οι λεγόμενες «λεπτομέρειες» είναι πολύ σπουδαίες για την καθημερινότητα των πολιτών και τη ψυχολογία τους».

 

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη στον Antenna Star 103.5: