Μεγάλη τιμή για την Αγρινιώτικη Χορωδία «Αγία Σκέπη» (Photos)

Την πιο επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου έψαλλε η Αγρινιώτικη χορωδία «Αγία Σκέπη» ανήμερα της Εορτής της Αγίας Σκέπης στον τόπο που γράφτηκαν οι πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης Ελλάδας, στο σημείο της πρώτης αντεπίθεσης του Ελληνικού στρατού, το σημείο των πρώτων Ελλήνων πεσόντων του έπους του ’40.

Στις Βουλιαράτες Αλβανίας (Βόρεια Ήπειρος) με την αρχιερατική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ.κ. Δημητρίου ο οποίος και χοροστάτησε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατών και υπό τη διεύθυνση και χοραρχία της Χρυσούλας Τασολάμπρου εψάλλει η επίσημη Δοξολογία. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο με προσκλητήριο νεκρών, ανάκρουση Εθνικών Ύμνων και καταθέσεις στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις έγιναν όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασία Ελλάδος – Αλβανίας. Στα νεκροταφεία κυμάτιζαν δίπλα δίπλα η Ελληνική και Αλβανική σημαία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Τασολάμπρου ήταν καλεσμένη σε όλες τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης όλες τις μέρες των εκδηλώσεων, αλλά παραβρίσκεται επί σειρά ετών με την ιδιότητα της Εντεταλμένης Πολιτισμού Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων και διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τις τοπικές Αρχές όσο και με την Μητρόπολή Αργυροκάστρου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών της και των συνεργατών της και προωθώντας τις συνέργιες μεταξύ των δύο χωρών πραγματοποιήθηκαν μουσική εκδήλωση στους Άγιους Σαράντα και επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο του Βουρθωτού, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και στη Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας και το Συνοδικό Μέγαρο.