Το Μέρα25 για την κατάργηση του Τμήματος Δ.Π.Π.Ν.Τ. στο Αγρίνιο

Με το νόμο 4610/2019 το Υπουργείο Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., κατάργησε το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Δ.Π.Π.Ν.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών (το μοναδικό με αυτό το αντικείμενο σπουδών στην Ελλάδα), το οποίο είχε έδρα το Αγρίνιο, ιδρύοντας στη θέση του τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ένα από τα πολλά υπάρχοντα ανά την Ελλάδα.

Το τμήμα Δ.Π.Π.Ν.Τ. ιδρύθηκε το 2004, επομένως έχει συμπληρώσει 15 χρόνια λειτουργίας, με μεταπτυχιακούς φοιτητές, 17 μέλη ΔΕΠ και υποδομές για τις οποίες δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 το τμήμα πιστοποιήθηκε από την ΑΔΙΠ, με την απόφαση 8335/21-01-2019, η οποία έχει ισχύ μέχρι το 2023, αλλά 3 μήνες μετά το υπουργείο κατάργησε το τμήμα, χωρίς ποτέ να αιτιολογήσει δημόσια με βάση ποια ακαδημαϊκά κριτήρια έγινε αυτό!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τα χνάρια αυτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εμμένει στην κατάργηση ενός ολοκληρωμένου επιστημονικά και θεσμικά τμήματος με πρωτότυπο ακαδημαϊκό αντικείμενο.

Ως Τομέας Παιδείας του ΜέΡΑ25 συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου, του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  φορέων της πόλης και των φοιτητών του τμήματος, για επαναλειτουργία του Δ.Π.Π.Ν.Τ. 

Τομέας Παιδείας ΜέΡΑ25