Μεσολόγγι: 11 Δεκεμβρίου η δίκη αστυνομικών που κατηγορούνται για επίθεση

Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2020 η δίκη των δυο αστυνομικών που κατηγορούνται για επίθεση εναντίον δυο ατόμων που είχαν ανέβει σε μπαλκόνι σπιτιού στον πεζόδρομο στο Μεσολόγγι.

Πιο συγκεκριμένα ένα βράδυ του Οκτωβρίου του 2014, οι δυο αστυνομικοί, που ήταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκαν δύο άτομα να σκαρφαλώνουν σε μπαλκόνι σπιτιού στον πεζόδρομο και ως είχαν υποχρέωση τους ζήτησαν τα στοιχεία και τους κατέβασαν από το μπαλκόνι. Τα δύο άτομα, που ήθελαν να αναρτήσουν ένα πανό σε ξένο μπαλκόνι, αντέδρασαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια.

Στην συνέχεια οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ αργότερα έγινε επίθεση με μολότοφ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και έτσι συνελήφθησαν περίπου 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι δυο που συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις. Η δίκη αυτή έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου και σήμερα Τρίτη αναμένεται η απόφαση.

Για το λόγο αυτό οι δυο μηνυτές των αστυνομικών, ζήτησαν αναβολή θεωρώντας ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονται και θέλουν να προσκομίσουν σημαντικά, γι’ αυτούς, έγγραφα στο Δικαστήριο του Μεσολογγίου.

Να σημειωθεί ότι οι δυο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων είναι ο νυν αντιδήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, έχουν αθωωθεί από το πειθαρχικό όργανο της υπηρεσίας τους, που έκρινε ότι σωστά λειτούργησαν και, παρόλο που ήταν εκτός υπηρεσίας, ήταν υποχρεωμένοι να επιληφθούν του συμβάντος, από την στιγμή που το αντιλήφθηκαν.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr