Μεσολόγγι – 2ο Λύκειο: Κατάληψη για να λυθεί το «στεγαστικό» του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Μεσολόγγι – 2ο Λύκειο: Κατάληψη για να λυθεί το «στεγαστικό» του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συστέγαση του 2ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο αποτελούν την αιτία κινητοποίησης, σήμερα, μαθητών από το λύκειο.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του 2ου Λυκείου ξεκίνησαν κατάληψη του Σχολείου, με κύριο αίτημα τη λύση του στεγαστικού για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Για την κινητοποίηση σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σημειώνουν:

«Φέτος, ύστερα από 5 χρόνια λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου, είναι μια ακόμη χρονιά που το 2ο Γενικό Λύκειο και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσολογγίου συστεγάζονται, με όποια προβλήματα κι αν προκύπτουν από την συμβίωση αυτή.

Είναι απαράδεκτο ένα κτίριο που έχει χτιστεί με προδιαγραφές να φιλοξενεί 250 παιδιά να φιλοξενεί εν τέλει σχεδόν τους διπλάσιους μαθητές.

Από τη συνύπαρξη των δύο σχολείων προκύπτουν καθημερινά θέματα χώρου (πλέον δεν υπάρχουν αίθουσες αγγλικών, φυσικών επιστημών, κατευθύνσεων, αίθουσα εκδηλώσεων), συμβίωσης, αφού πρόκειται για τη συμβίωση διαφορετικών ηλικιακά βαθμίδων, με όποιες συνέπειες κι αν συνεπάγονται, αλλά και θέματα υγειονομικού.

Στην εποχή, για παράδειγμα, που η Covid-19, η γρίπη αλλά και άλλες ιώσεις είναι σε έξαρση, η καθημερινή συναναστροφή τόσων πολλών ατόμων είναι υπεύθυνη για την αύξηση των κρουσμάτων.

Επιπροσθέτως, η κοινόχρηστη χρήση των τουαλετών αποτελεί υγειονομική βόμβα για τους μαθητές των δυο Σχολείων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, που έχουν γίνει γνωστοί από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου, αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη του Σχολείου μας από σήμερα 31/10/2023.

Ζητούμε την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων για τα κωλύματα και τις εξελίξεις της υπόθεση και επιτέλους ζητούμε για ακόμη μια φορά τη λύση που πρέπει να βρεθεί. Είναι δικό σας χρέος».

messolonghinews.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο – «Πολεμούσαμε Σκιές»: Η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Φίλη (Video – Photos)