Μεσολόγγι: Κι άλλο χρέος από την Κοινωφελή-Κατατέθηκε νέα μήνυση

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μεσολογγίου, Γιώργος Σωτηρακόπουλος, για την διόγκωση του χρέους που έφερε την Επιχείρηση σε δυσμενή θέση.

Το χρέος προήλθε από την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ, για εργαζόμενους της Κοινωφελούς, τα τρία τελευταία χρόνια. Από τον οικονομικό  έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, οι προηγούμενες διοικήσεις για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπών, όπως είπε ο κ. Σωτηρακόπουλος, προέβησαν σε αθρόα πρόσληψη προσωπικού χωρίς να είναι απαραίτητο για την λειτουργία των δομών που έχει στην ευθύνη της η Κοινωφελής.

Αποτέλεσμα αυτού, σύμφωνα πάντα με τον νυν πρόεδρο, ήταν να δημιουργηθεί ένα μεγάλο χρέος, παρόλο που τα χρήματα των προγραμμάτων έρχονταν κανονικά. Όμως δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν και τις ασφαλιστικές εισφορές, αφού ο αριθμός των εργαζομένων ήταν πολλαπλάσιος από εκείνον που χρειαζόταν. Έτσι προτιμούσαν να πληρώνουν το προσωπικό έστω και έναντι και όχι τον ΕΦΚΑ.

Όχι μόνο δεν πληρώθηκαν οι εισφορές, αλλά δεν έγινε καν ρύθμιση για την υπαγωγή του χρέους στις 120 δόσεις, ώστε να υπάρχει απαλλαγή  από τις προσαυξήσεις και έτσι βρέθηκε η σημερινή διοίκηση με ένα χρέος που ξεπερνά τις 660.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είχε υπολογιστεί στις 30-9-2019, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα έχει αυξηθεί.

https://www.aixmi-news.gr/