Μεσολόγγι: Η αντιπολίτευση δρομολογεί την επίλυση του ζητήματος των σκουπιδιών

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου το σώμα ομόφωνα υιοθέτησε τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και την πρόεδρο της Τ.Κ. Μεσολογγίου ώστε να δρομολογηθεί συγκεκριμένο πλαίσιο για την επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Από τις προτάσεις του δέχτηκε και η δημοτική αρχή είναι αυτή της απαγόρευσης μεταφόρτωσης απορριμμάτων εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, με την αίρεση από πλευράς πλειοψηφίας ότι εάν υπάρξει διαφορετική εντολή από τις προϊστάμενες περιβαλλοντικές αρχές της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης τότε μπορεί να γίνει εντός του ΧΥΤΑ.

Κατά την συζήτηση αναδείχθηκαν οι καθυστερήσεις από πλευράς δημοτικής αρχής στη δρομολόγηση λύσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα στη βάση προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο παρελθόν και οι οποίες αποτελούν «μονόδρομο».

«Μελανό» σημείο στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος κατά εργαζομένων στο δήμο και ειδικότερα κατά των μελών του ΔΣ του σωματείου αλλά και διευθυντών και προϊσταμένων.
Επίθεση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ήταν στα όρια της ευθείας απειλής σε βάρος τους, «με πειθαρχικές διώξεις και όχι μόνο», όπως με στόμφο τόνισε ο κ. Λύρος.

Έτσι το σώμα ενέκρινε ο δήμος να προβεί σε άμεση ενοικίαση απορριμματοφόρων, επισκευή υπαρχόντων, δρομολόγηση δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης, διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης, επίσπευση κατασκευής του ΧΥΤΑ και βελτίωση των προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Ζητούμενο, πλέον, είναι η εκτέλεση από πλευράς δημοτικής αρχής της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου καθώς υπάρχει το «κακό» προηγούμενο με την ενεργειακή της ΔΕΥΑΜ.

messolonginews.gr