Μεσολόγγι: Είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι μιας ηλικιωμένης

Της άρπαξε την τσάντα και διέφυγε με τον συνεργό του που τον περίμενε στο αμάξι

Καρτέρι έξω από το σπίτι μιας ηλικιωμένης στο Μεσολόγγι είχαν στήσει δυο Έλληνες το πρωί της Τετάρτης και, μόλις εκείνη βγήκε για να πάει να ψωνίσει, ο ένας όρμησε κατά πάνω της, την χτύπησε και άρπαξε την τσάντα της που είχε μέσα 160 ευρώ, μια τραπεζική κάρτα και ένα κλειδί.

Αμέσως μετά, μπήκε βιαστικά στο όχημα στο οποίο τον περίμενε ο συνεργός του και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Η τρομοκρατημένη γυναίκα ενημέρωσε για την επίθεση τον γιο της που τη μετέφερε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών.

Χάρη σε πλάνα από κάμερες της περιοχής που κατέγραψαν την διαφυγή των δυο κακοποιών, ταυτοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν. Σε σωματικό έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν πάνω τους 100 ευρώ, ενώ η τσάντα της ηλικιωμένης βρέθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο σε κοντινή περιοχή. Οι δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


protothema.gr