Το Μεσολόγγι γιόρτασε μαζικά την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (Photos)

Μεσολόγγι: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από ποδηλάτες κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 3 Ιουνίου 2023, με αφετηρία την Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, η ποδηλατοβόλτα, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων.

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου προσέφερε την καλύτερη αφορμή στους συμμετέχοντες να στείλουν το  μήνυμα της αναγκαιότητας της χρήσης του ποδηλάτου που είναι ένα ασφαλές, προσιτό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακινήσεων.

Στη δράση συμμετείχε και ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος ο οποίος  καλωσόρισε όλους σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού  και ανέφερε σχετικά:

«Το Ποδήλατο είναι κίνηση και η κίνηση ζωή. Η Δημοτική μας αρχή, θέλοντας να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο τη χρήση του ποδηλάτου έμπρακτα σχεδίασε και υλοποιεί νέους ποδηλατοδρόμους. Εστιάζουμε σε έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και το κοινό καλό».

Τη δράση διοργάνωσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι και μέλη της «ΑΚΜΩΝ ΑμεΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» έδωσαν το παρών στη παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στο Μεσολόγγι.

 

Διαβάστε επίσης: Εκ νέου στην Εθνική Βενεζουέλας ο Ζοέλ Γκρατερόλ του Παναιτωλικού