Μεσολόγγι: Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα σε Αγροτικές Περιοχές»

Η επιχειρηματικότητα ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζεται ως μία πολύτιμη επιλογή σταδιοδρομίας για τους πρόσφατους αποφοίτους. Η ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων θεωρείται πλέον καίριας σημασίας, όχι μόνο για να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση αλλά και για να συμβάλλει στην επιτυχία μικρών εταιρειών.

Οι νέοι ενίοτε δυσκολεύονται να αποκτήσουν επιχειρηματικές δεξιότητες και εμπειρία, με την εμπορευματοποίηση και τη διάχυση γνώσης συχνά να αγνοούνται. Για αυτόν τον λόγο, καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία Startup Europe Comes to Universities (SEC2U)!

SEC2U, που οργανώνεται από το Δίκτυο Startup Europe University Network (SEUN) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Startup Europe), είναι μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών ΑΕΙ για τη δημιουργία ισχυρής κουλτούρας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Για να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων στα ακαδημαϊκά επιχειρηματικά οικοσυστήματα, η SEC2U οργανώνει για δεύτερη φορά ταυτόχρονες εκδηλώσεις, φέρνοντας σε επαφή επιχειρηματίες, φοιτητές, καθηγητές και εκπροσώπους τοπικών αρχών την εβδομάδα 23 έως 29 Οκτωβρίου και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι για άλλη μια φορά «παρών»!

Σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το έργο [email protected] SMEs, και θα λάβει χώρα στο Μεσολόγγι, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ., οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ευκαιρίες ανάπτυξης των εγχειρημάτων και των επιχειρηματικών δεξιοτήτων τους. Ειδικότερα, η εκδήλωση πραγματεύεται το θέμα «Επιχειρηματικότητα σε Αγροτικές Περιοχές» και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ευκαιρίες υποστήριξης των αγροτικών ΜμΕ και επιτυχημένες καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για δικτύωση των συμμετεχόντων.

Μέσω αυτής της συνεργασίας του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας γίνεται ακόμα ένα βήμα προς την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση του Ιδρύματος μαζί με άλλα 30 Πανεπιστήμια υψηλού κύρους που ήδη συμμετέχουν στην πρωτοβουλία SEC2U.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eventbrite.com/e/technological-educational-institute-of-western-greece-sec2u-messolonghi-tickets-38797703977?aff=es2