Μεσολόγγι: Κρύβεται η Κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό

Πληροφορίες ότι κλείνει η Δοµή στο «Θεοξένια» αλλά πότε; / Τους βουλευτές προσκάλεσε ο Δήµαρχος, ανταποκρίθηκαν µόνο δυο – Το κλείσιµο της δοµής του «Θεοξένια» είναι το βασικό ζητούµενο της τοπικής κοινωνίας.

Η ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστών στην πόλη του Μεσολογγίου εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα, προκαλώντας ανησυχία όχι μόνο στις αρχές, αλλά κυρίως στους κατοίκους.

Πλέον σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τίθεται ερώτημα από δημοτικούς συμβούλους για τον αριθμό των μεταναστών που ζουν στο Μεσολόγγι, όμως, όπως φαίνεται, ο δήμαρχος δεν έχει σχετική ενημέρωση για να μπορεί να δώσει μια υπεύθυνη απάντηση. Γεγονός είναι ότι οι φορείς που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό δεν λαμβάνουν υπόψη τους την βούληση της τοπικής κοινωνίας και δεν θεωρούν απαραίτητο να ενημερώσουν τον δήμαρχο, τόσο τον σημερινό όσο και τον προηγούμενο, όταν και δημιουργήθηκε η δομή στο Θεοξένια. Οι δημοτικές αρχές μαθαίνουν κατόπιν εορτής τι συμβαίνει στην πόλη τους, με συνέπεια οι όποιες αντιδράσεις να μην είναι αποτελεσματικές και να μην λαμβάνονται υπόψη από τους αρμοδίους.

Ο κ. Λύρος, έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, η οποία ακόμα δεν έγινε και για το λόγο αυτό ο δήμαρχος, εμμέσως πλην σαφώς, καταγγέλλει τον…

Βάσω Βήττα – Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» – aixmi-news.gr