Μεσολόγγι – Πάνος Παπαδόπουλος: «Οι πιστώσεις δεν είναι για κατασπατάληση»

Πάνος Παπαδόπουλος: «Οι πιστώσεις για την πανδημία δεν είναι για κατασπατάληση σε αλουμινοκατασκευές και φωτεινούς διάκοσμους»

«Η νέα έκτακτη χρηματοδότηση  330.000 € του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από το ΥΠ.ΕΣ. για την αντιμετώπιση αναγκών της Πανδημίας Covid-19  και η προτεινόμενη διάθεση μέρους αυτής, δημιουργεί πλείστα – όσα  ερωτηματικά για την υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται.

Με ένα συνολικό ποσό που μέχρι σήμερα ο Δήμος μας λαμβάνει που προσεγγίζει τα 900.000 €, θα έπρεπε να σκεφτούν πολύ καλύτερα το δέον γενέσθαι σχετικά με την διάθεσή του. 

Εξηγούμαστε: Μέρος αυτής της χρηματοδότησης 25.000 χορηγείται στο Π.Κ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αλλά αυτά διατίθενται απευθείας σύμφωνα με σχετική απόφαση του Προέδρου του Π.Κ. (Αρ. πρωτ. 2907/21-12-2020) για την «διενέργεια προμηθειών και παροχή υπηρεσιών για την προμήθεια Αλουμινοκατασκευής για τα Χριστούγεννα 2020!!

Με ποια λογική άραγε την στιγμή που οι παιδικοί σταθμοί, οι πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές, χρηματοδοτείται το Π.Κ.??

Η πρότασή μας είναι ότι το κύριο βάρος της νέας έκτακτης χρηματοδότησης πρέπει να λάβει η Κοινωφελής, τουλάχιστον 100.000 €, καθότι μόνο αυτή έχει δομές ανοικτές εν μέσω πανδημίας  (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ- ΜΕΑ) 

Όσο πρόταση σε δεύτερο επίπεδο ας υπάρξει ιεράρχηση στα παρακάτω:

  • Κάλυψη απώλειας εσόδων από ανταποδοτικά και λοιπά τέλη.
  • Ενίσχυση δομών Υγείας για αναγκαίο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας.
  • Μαζική εκστρατεία υποβολής όλου του πληθυσμού σε τεστ ανίχνευσης του ιού
  • Ενίσχυση Κοινωνικού παντοπωλείου
  • Προμήθεια TABLET για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  

Λίγη λογική δεν βλάπτει . Βούληση χρειάζεται. Χρήματα υπάρχουν…»