Μεσολόγγι: Η παράταξη Σκαρμούτσου για την ενεργειακή κοινότητα

Ανακοίνωση της παράταξης «Συμμαχία για το μέλλον» του Παντελή Σκαρμούτσου σχετικά με το θέμα της ενεργειακής κοινότητας:

«Κύριε Δήμαρχε,

Ο καιρός περνάει αλλά στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη και τον δήμο, εξακολουθεί να  επικρατεί απραξία και ανησυχητική σιγή ασυρμάτου.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές το θέμα της ενεργειακής κοινότητας «ΕΚΟΙΝ» και έχουμε τονίσει επανειλημμένα στην σπουδαιότητα του εγχειρήματος, για τα οικονομικά του δήμου, για την επιβίωση της  Δ.Ε.Υ.Α.Μ., για εξαρτώμενες επενδύσεις όπως οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κλπ. αλλά και για την ωφέλεια των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του δήμου μας.

Οι ρυθμοί με τους οποίους κινείστε είναι απελπιστικά αργοί, αν δεν έχετε ήδη παραιτηθεί του εγχειρήματος και δυστυχώς για σας, η πραγματικότητα σας έχει ήδη ξεπεράσει. 

Το πρόγραμμα εικονικής αυτοπαραγωγής, στο οποίο στηρίζεται η ίδρυση των ενεργειακών κοινοτήτων, σταματά με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το καλοκαίρι του 2021. 

Εάν εσείς αποδειχθείτε ανίκανος να προχωρήσετε το έργο, δράτε καταστροφικά κατά του δήμου σας, γιατί αν το έργο δεν γίνει τώρα, δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ και από κανένα επόμενο δήμαρχο και θα φτάσουμε με μαθηματική ακρίβεια και στην διάλυση της ΔΕΥΑΜ με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις.

Την  τεχνική υπηρεσία του δήμου, που έπρεπε να παίζει αποφασιστικό ρόλο στην διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου δυστυχώς, όχι μόνο την έχετε διαλύσει με τις συμπεριφορές σας, αλλά έχετε γίνει ανέκδοτο και στην Αποκεντρωμένη, που σας έχει ακυρώσει όλες τις ενέργειες που έχετε κάνει. Ίσως όμως μια διαλυμένη τεχνική υπηρεσία, βοηθά στο να έχετε μια καλή δικαιολογία, για να δίνετε μελέτες και έργα με αναθέσεις σε υμέτερους!»