Μεσολόγγι: Πρωτοβουλία πρόληψης για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη (Photos)

Πρωτοβουλία πρόληψης για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Κέντρο Κοινότητας 

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το Κέντρο Κοινότητας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) Μεσολογγίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) προχωρά σε μια πρωτοβουλία πρόληψης, για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, προσφέροντας δωρεάν μέτρηση σακχάρου με ταινία και ενημερωτικό έντυπο υλικό, σε πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών. 

Στις 17/11/2021 Εθελοντές Υγείας του Ε.Ε.Σ. και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας 67 πολίτες από τους οποίους αξίζει να σημειωθεί ότι 18 άτομα είχαν υψηλή τιμή σακχάρου στο αίμα και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια απειλή για όλο τον δυτικό κόσμο και την Ελλάδα. Η νοσηρότητα αυξάνεται συνεχώς, προσβάλλοντας περίπου το 10% του ελληνικού πληθυσμού, με το 1 στα 4 άτομα να μη γνωρίζει ότι νοσεί. Παράγοντες κινδύνου θεωρούνται το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, το οικογενειακό ιστορικό, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η χαμηλή καλή χοληστερόλη (HDL), η υψηλή τιμή τριγλυκεριδίων κ.α. 

Ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης και στις δημοτικές ενότητες του Αιτωλικού και Οινιαδών, για την ανάδειξη της σημασίας της προληπτικής ιατρικής, για μια καλύτερη υγεία, σε συνεργασία με οργανώσεις και συλλόγους.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου κο Τριβλή, την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Λουκά Ελένη, καθώς και τις εθελοντές Υγείας Ε.Ε.Σ. κα Χασάνου Αθηνά και κα Νικολοβγένη Ιωάννα, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν και θα υποστηρίζουν σε συνεργασία με τα εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας, την συνέχιση των δράσεων προληπτικής ιατρικής, που ευαισθητοποιούν και βελτιώνουν την υγεία των πολιτών. 

Όπως είναι γνωστό τα στελέχη του Κέντρου  Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση  της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας ως γνώνομα το ιπποκρατικό «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν», και ιδιαίτερα στην υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων πληθυσμού, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο μετά από ραντεβού στα τηλέφωνα: 2631363425- 2631363431, ημέρες Τρίτη και Παρασκευή και ώρες 08:00 π.μ. -10:00 π.μ., στο χώρο του Δημαρχείου, να προσέρχονται για μέτρηση σακχάρου αίματος, αρτηριακής πίεση και οξυγόνου.

«Ο μεγαλύτερος ΠΛΟΥΤΟΣ της ΖΩΗΣ είναι η ΥΓΕΙΑ»