Μεσολόγγι: Το Σάββατο τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης: «Η Θάλασσά μας» του Βαγγέλη Ρόμπολα

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου στις 19:30, ο οργανισμός MESSOLONGHI BY LOCALS παρουσιάζει την εικαστική έκθεση «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ», του Βαγγέλη Ρόμπολα.

Περισσότερα: 

Η έκθεση είναι βασισμένη στο ημερολόγιο του οργανισμού «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ-MESSOLONGHI BY LOCALS» για το έτος 2024, το οποίο αποτελείται από 13 πρωτότυπα έργα του Βαγγέλη Ρόμπολα.

Τα έργα δημιουργήθηκαν με πηγή έμπνευσης τη ζωή των ψαράδων στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και στόχο έχουν να ζωντανέψουν στιγμές από την καθημερινότητα των ψαράδων και των εργαλείων που χρησιμοποιούν.

Η έκθεση και το ημερολόγιο φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην κατανόηση και τον σεβασμό της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ενθαρρύνοντας τη συνέχιση αυτών των παραδόσεων για τις μελλοντικές γενιές.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί δράση του έργου «Ψαριά στις Ρίζες μας», με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το έργο «Ψαριά στις Ρίζες μας» υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γεωλόγο-Περιβαλλοντολόγο Σισία Ρούσση, τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό «Η Αναγέννηση», καθώς και τα σχολεία: 1ο & 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, 1ο & 2ο Λύκειο Μεσολογγίου, ΓΕ.Λ. Ευηνοχωρίου, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσολογγίου, ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου, Α΄ Βάθμια και Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 19:30, σας περιμένουμε στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB.

 

Διαβάστε επίσης: Σαργιάδα: Η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στον Ιερό Ναό Κοκκινόλογγο (Photos)