Μεσολόγγι: Συνάντηση της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με τον Μ. Βορίδη

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου υποδέχτηκε στα γραφεία του τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Μάκη Βορίδη την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου. Παρόντες στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κώστα Καραγκούνη και Σπήλιο Λιβανό, ήταν ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Πασιόπουλος, ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Σπυρόπουλος, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Αρχικά ο κ. Πασιόπουλος μετέφερε στον κ. Υπουργό το πολύχρονο και δίκαιο – για τον τόπο μας – αίτημα σχετικά με την επαναφορά των χωριών Γαλατάς και Περιθώρι στη δικαιοδοσία του Δήμου Μεσολογγίου, ένα αίτημα που ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Πασιόπουλος αναφέρθηκε στις απόπειρες διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εξηγώντας στον κ. Υπουργό ότι η τοπική κοινωνία στέκεται ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο, αν γίνει πραγματικότητα, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε συζητήσεις για τη διχοτόμηση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και σε διοικητικό επίπεδο. Στην απάντηση του κ. Βορίδη ότι το ζήτημα δεν άπτεται ακριβώς της δικής του αρμοδιότητας, ο κ. Πασιόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα γίνει, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών κληθεί να καλύψει τις μισθοδοτικές ανάγκες των διοικήσεων δύο ή τριών νέων Μητροπόλεων, εάν και εφόσον προχωρήσει ο διαμελισμός της χωροταξικής δομής της σημερινής Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα προβλήματα στον εμπορικό κόσμο, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από πλευράς κυβέρνησης, προκειμένου δοθεί ανάσα στην αγορά υπό το φάσμα του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που ήρθαν να προστεθούν στις επιπτώσεις από την πανδημία του COVID-19.

Σε απάντηση ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην αρνητική διεθνή συγκυρία μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον έμμεσο αντίκτυπο που θα έχει αυτή στο ελληνικό επιχειρείν, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των επιχειρήσεων στο μέτρο που το επιτρέπουν οι δυνατότητες της Εθνικής Οικονομίας και πως το ίδιο σκοπεύει να πράξει και τώρα.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο κ. Πασιόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για την τιμή που έκανε στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου να παραβρεθεί στα γραφεία του και του πρόσφερε ένα κουτί με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας ως ενθύμιο από την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι.