Μεσολόγγι: Συνάντηση ενόψει Χριστουγέννων

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, συνάντηση του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Πνευματικού, Κοινωνικού & Αθλητικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο, στα γραφεία του Συλλόγου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν οι προτάσεις των δύο πλευρών για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων θα μπορέσει να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με στόχο οι φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να είναι πιο εντυπωσιακές από αυτές των προηγούμενων ετών.

Αρχικά, ο κ. Σκαρμούτσος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου για την πρόσκληση και δήλωσε ότι με μεγάλη του χαρά θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις του Συλλόγου, τις οποίες θα μεταφέρει στο Συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου θα καλεστεί και αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συλλόγου.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου παρουσίασαν τις προτάσεις τους και ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τελικό σχεδιασμό του Δήμου, ώστε να μπορέσει ο Σύλλογος να τον εμπλουτίσει με παραπάνω ενέργειες. Αναλυτικότερα, τα μέλη της Διοίκησης τόνισαν την ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το στολισμό ολόκληρης της πόλης, ενώ οι προτάσεις τους που αφορούν συγκεκριμένα το εμπορικό κέντρο είναι οι εξής:

 

  • Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός να ξεκινάει από την Πύλη, που αποτελεί την είσοδο της πόλης, να συνεχίζεται στο Τρίγωνο στη συμβολή των οδών Ελ. Πολιορκημένων και Σπ. Μουστακλή και να καταλήγει μέχρι την κεντρική πλατεία. Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθουν στην πόλη θα αισθάνονται το Χριστουγεννιάτικο κλίμα και θα νιώθουν άνετα να κυκλοφορούν σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, όχι μόνο γύρω από την κεντρική πλατεία.
  • Να τοποθετηθεί Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Πέντε Πρωθυπουργών, στην πλατεία Κένεντι καθώς και στην πλατεία που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ρισάνου και Σταυροπούλου.
  • Στην οδό Θυσίας να τοποθετηθεί πλούσιος Χριστουγεννιάτικος στολισμός, με έντονο φωτισμό, καθώς ο συγκεκριμένος εμπορικός δρόμος είναι σκοτεινός και υποβαθμισμένος.
  • Στην οδό Ελ. Πολιορκημένων να γίνει ανακύκλωση των στολιδιών.
  • Στην οδό Σπ. Μουστακλή ο στολισμός να είναι πιο πυκνός και να καλύπτει όλο το μήκος της οδού μέχρι το τέρμα της οδού Σταυροπούλου.
  • Στην οδό Λόρδου Βύρωνος ο φωτισμός από τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια να είναι λίγο πιο έντονος.

 

Ολοκληρώνοντας, ο Πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Σκαρμούτσο για την παρουσία του και τόνισε ότι τόσο ο έντονος, καλαίσθητος και ανανεωμένος στολισμός όσο και η διοργάνωση μίας πληθώρας εκδηλώσεων σε όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους θα συμβάλλουν στην τόνωση της αγοράς, που είναι και το ζητούμενο. Ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου η τοπική αγορά βρίσκεται σε ύφεση, είναι σημαντικό οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν να ενισχύσουν τους τοπικούς επιχειρηματίες, παρέχοντας παράλληλα κίνητρα και υψηλής ποιότητας παροχές στους καταναλωτές.