Μεσολόγγι: Την Τετάρτη η «1η Μαθητική Γιορτή συνεργασίας και δημιουργίας»

Μία μεγάλη γιορτή διοργανώνεται την Τετάρτη, 28 Ιουνίου, στις 21:00, στην Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα, πρώην πλ. Κέννεντυ.

Πρόκειται για την 1η μαθητική Γιορτή συνεργασίας και δημιουργίας από τον οργανισμό Messolonghi by Locals σε συνεργασία με 7 σχολεία του τόπου μας τα οποία συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί βίωσαν την ζωή των ψαράδων μέσα από δραστηριότητες όπως είναι η βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα, το ψάρεμα και το πάστωμα ψαριών.

Με βιωματικό τρόπο γνώρισαν την παραδοσιακή αλιεία στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και στη συνέχεια μέσω της τέχνης της χαρακτικής δημιούργησαν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τις εμπειρίες που βίωσαν..

«Τώρα έχει σειρά η γιορτή μας! Μια γιορτή με εκθέσεις και δημιουργίες των παιδιών, με ζωντανή μουσική, με γαστρονομία και πολλά άλλα!», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μεσολόγγι των Ντόπιων και συνεχίζει:

«Η δράση είναι μία συνεργασία των σχολείων: 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, Γυμνάσιο Αιτωλικού, 1ο Λύκειο Μεσολογγίου, 2ο Λύκειο Μεσολογγίου, 1 ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου, ΓΕΛ Ευηνοχωρίου και του Messolonghi by Locals».

Το Πρόγραμμα «Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά» ήταν υπό την Αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Διαβάστε επίσης: Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για εκτέλεση εργασιών