Μεσολόγγι: Θλίψη για τον θάνατο του θεολόγου Νίκου Βούλγαρη

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου νοσηλευόταν για παθολογικά αίτια ο θεολόγος, Νίκος Βούλγαρης.

Ο αείμνηστος Νίκος Βούλγαρης είχε διατελέσει επί χούντας δήμαρχος Μεσολογγίου και νομάρχης Σάμου, ενώ ήταν και υποψήφιος δήμαρχος το 1990.

Είχε έντονη κοινωνική και συγγραφική δραστηριότητα και έως και πρόσφατα αρθρογραφούσε για κοινωνικά και θεολογικά ζητήματα στον τοπικό τύπο.

 

 

Το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε πέρυσι  έχει τίτλο “Μεσολόγγι. Τα ιστορικά μιας εποχής” που αναφέρεται σε όσα διαδραματίστηκαν στο Μεσολόγγι κυρίως κατά την περίοδο 1967 – 1974 όταν και ο Ν. Βούλγαρης διορίστηκε μεν δήμαρχος Μεσολογγίου από τη Χούντα και ταυτόχρονα έγιναν στο Μεσολόγγι μια σειρά έργων (ασφαλτοστρώσεις, αποχετευτικό δίκτυο, βιολογικός καθαρισμός, αποξήρανση τμημάτων λιμνοθάλασσας κλπ.)  που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της πόλης και σύμφωνα με πολλούς επηρέασαν το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας, κυρίως με τις παρεμβάσεις για τις αλυκές.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, όπου και θα βρίσκεται η σορός του εκλιπόντος από τις 11 το πρωί.

messolonginews.gr