Μεσολόγγι: «Τριτοκοσμικές» συνθήκες εργασίας στo Αστυνομικό κτίριο Αιτωλίας (Photos)

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργάζονται οι Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας με έδρα το Μεσολόγγι, η οποία στεγάζεται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο κατασκευής του 1892.

Όπως είχε καταγγείλει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Χρήστος Τέγας στην εκομπή της 19ης Οκτωβρίου «Με υπογραφή» με τον Σωκράτη Τσόμπο στον Antenna Star 103.5, (δείτε εδώ), η εικόνα παραπέμπει πραγματικά σε τριτοκοσμικές συνθήκες, ενώ οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου που θα μεταεγκατασταθεί η Αστυνομική Διεύθυνση προχωρούν με ρυθμούς «χελώνας»!

Η εικόνα αυτή σε καμία περίπτωση δεν τιμά, τόσο την πόλη του Μεσολογγίου όσο και την Ελληνική Αστυνομία, με το πρόβλημα να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς καθημερινά καταγράφονται νέες φθορές στο ήδη κατεστραμένο κτίριο.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που ακολουθούν από χώρους του κτιρίου, οι συνθήκες εργασίας είναι κάθε άλλο παρά «ανθρώπινες». Οι φθορές που καταγράγονται καθημερινά δεν επιδιορθώνονται, και στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση προστίθενται καθημερινά νέα προβλήματα.

Το βράδυ της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022, σημειώθηκε πτώση τοίχου στο Α.Τ. Μεσολογγίου. Όπως αναφέρει στο AgrinioTimes.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας κ. Χρήστος Τέγας, η Ένωση είχε φροντίσει για την αποκατάσταση τμήματος του τοίχου με δικά της έξοδα, και αν δεν είχε γίνει αυτό, θα είχε πέσει ολόκληρος ο τοίχος.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας χρήζει άμεσης μετεγκατάστασης, ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών χρόνων του Αστυνομικού Σώματος, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ευπρεπούς και ανθρώπινης εργασίας, παρόλα αυτά οι εργασίες για την ανακατασκευή και διαρρύθμιση του κτιρίου των παλιών καπναποθηκών στο Μεσολόγγι όπου θα μεταφερθεί, προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς.