Μεσολόγγι: Ξεκίνησε τα ξημερώματα η διαδικασία δωρεάς οργάνων από τον 16χρονο Ντίνο

Στις 5 τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων του 16χρονου Κωνσταντίνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από τους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δωρηθούν, να μεταμοσχευθούν και να σώσουν μετά από επιθυμία της οικογένειας του παιδιού σε πέντε συνανθρώπους μας.

Ο 16χρονος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομινιγγίτιδα. Ήταν τόσο άμεσος ο τρόπος που “χτύπησε” η νόσος, που άντεξε μόνο μια εβδομάδα νοσηλευόμενος στο Ρίο.

Ένα απέραντο γιατί, με βουρκωμένα μάτια για τον άδικο και τόσο γρήγορο θάνατο του Κωνσταντίνου πλανάται στην πόλη του Μεσολογγίου. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το χαμογελαστό παλικάρι με την περίσσεια ευγένεια του στους δρόμους της πόλης. Δεν είναι μόνο οι φίλοι του, οι συμμαθητές του που έχουν συγκλονιστεί. Είναι όλη η κοινωνία, μιας και οι γονείς του, ο Αποστόλης και η Βούλα είναι από τα πιο αγαπητά ζευγάρια στην πόλη και ενεργά σε συλλόγους με κοινωνικές δράσεις.

Ο νεφρολόγος και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Περικλής Δουζδαμπάνης, συγχαίρει με ανακοίνωσή του την απόφαση της οικογένειας του 16χρονου Κωνσταντίνου από το Μεσολόγγι που έχασε τη ζωή του να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Όπως σημειώνει: «Η απόφαση της οικογένειας του πρόσφατα αδικοχαμένου 16 χρόνου Ντίνου από το Μεσολόγγι να δωρίσει τα όργανα του, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας. Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη και θα πρέπει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει και άλλους συνανθρώπους μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Και συνεχίζει: «Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μοσχεύματα αφού οι λίστες αναμονής για μεταμόσχευση είναι πολύ μεγάλες, παρόμοιες πράξεις ανθρωπιάς και αλτρουισμού είναι απαραίτητες για την σωτηρία εκατοντάδων συνανθρώπων μας που υποφέρουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι η πιθανότητα να χρειαστούμε σε κάποια φάση της ζωής μας κάποιο είδος μοσχεύματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη, στο Μεσολόγγι.

thebest.gr