Ο Μεσολογγίτης Λευτέρης Δακαλάκης στην Τήνο με τον Δημήτρη Μπάση (Photos)

Ο Μεσολογγίτης Λευτέρης Δακαλάκης στην Τήνο, στην συναυλία του Δημήτρη Μπάση για τα 200 χρόνια της Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εύρεση της Αγίας εικόνας της Μεγαλόχαρης της Τήνου και το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου διοργάνωσε χθες βράδυ, Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, με τον τίτλο: «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες».

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Τήνου με τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε και που αναδεικνύουν το μεγαλείο των Ελλήνων.

Ερμηνευτής του τραγουδιστικού μέρους ήταν ο Δημήτρης Μπάσης ενώ το βυζαντινό μέρος απέδωσε η Χορωδία του Ιδρύματος, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου, Στέλιου Κοντακιώτη.

Προσκεκλημένος του κ. Κοντακιώτη και δικός μας, ο Μεσολογγίτης Ιεροψάλτης, Λευτέρης Δακαλάκης, ο οποίος πλαισίωσε τον χορό των Ιεροψαλτών.

Γεννημένος στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, ο Λευτέρης Δακαλάκης ζει από το 2012 στο Λουγκάνο της Ελβετίας όπου εργάζεται ως σκηνοθέτης στην Ελβετική Δημόσια Τηλεόραση.

Έμαθε την Τέχνη της Βυζαντινής μουσικής από τον πατέρα του, Γιάννη Δακαλάκη και εν συνεχεία εντάχθηκε στην χορωδία της Μητροπόλεως Αθηνών υπό τον αείμνηστο Σπύρο Περιστέρη. Ζώντας στο εξωτερικό, εξυπηρετεί τις ιεροψαλτικές ανάγκες των Ενοριών του Μιλάνο και της Ελβετίας ενώ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα συμμετέχει στο Αριστερό Αναλόγιο της Μητροπόλεως Αθηνών υπό τον Λαμπαδάριο, Αλέξη Κατσαρό. Δεν παραλείπει, βέβαια, όταν επισκέπτεται την γενέτειρά του, τον Δήμο Μεσολογγίου, να ψάλλει στον Άγ. Ιωάννη τον Θεολόγο στο Νεοχώρι, ενορία που διακονεί μέχρι και σήμερα ο Πρωτοψάλτης πατέρας του, Γιάννης Δακαλάκης.

Πρόσφατα, ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος σε ένδειξη τιμής για την προσφορά του στην ανα τον κόσμο Ορθόδοξη Εκκλησία τού απένειμε το Οφφίκιο του Αναγνώστου.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο – «Meg 2: Η Τάφρος»: Έως την Κυριακή στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς» (Trailer)