Μεσολόγγι: Συγκίνησε και καθήλωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός στο «Αλωνάκι της Λευτεριάς» (Photos)

Το εξαιρετικό καλλιτεχνικό σύνολο που πραγματοποίησε την παράσταση «Αλωνάκι της Λευτεριάς», προκάλεσε την έντονη συγκίνηση του κοινού που παρακολούθησε με αδιάσπαστη προσοχή, παρά το έντονο κρύο, τους ερμηνευτές της παράστασης μουσικής και λόγου χθες Δευτέρα, 22 Απριλίου 2023, στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Αψηφώντας τον δυνατό αέρα αποβραδίς, δημότες και επισκέπτες γέμισαν τα καθίσματα έμπροσθεν του μητροπολιτικού ναού για να απολαύσουν ένα έντονα συγκινητικό πρόγραμμα που με συνδυασμό μουσικής, τραγουδιού και αφήγησης, εξιστορούσε τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα και τις τελευταίες ημέρες του Μεσολογγίου πριν την Έξοδο, φτάνοντας μέχρι την ανακατάληψή του από τον ελληνικό στρατό το 1829.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Κλαίρη Μανιάτη και ο Christian Ronig στην αφήγηση, η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Παναγιώτης Αγγελακόπουλος στο τραγούδι μαζί με το πολυφωνικό συγκρότημα «Ισοκράτισσες» και υπό την καλλιτεχνική και μουσική επιμέλεια του Θωμά Κωνσταντίνου, πρόσφεραν στο κοινό ένα επιβλητικό μουσικο-αφηγηματικό θέαμα που δικαίως κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.

Η εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 198η Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, διοργανώθηκε από τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το παρών σε αυτή έδωσαν ο Δήμαρχος κος. Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και μεγάλος αριθμός κόσμου.

 

Διαβάστε επίσης: Γ.Ε. Αγρινίου: Την Κυριακή των Βαΐων η μουσικοχορευτική παράσταση «Στο διάβα της Εγνατίας Οδού»