Μεταφορά απορριμμάτων από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου στο Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση, για μεταφορά 3.000 τόνων σκουπιδιών  στο ΧΥΤΑ Στράτου του δήμου Αγρινίου. 

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με σχετικές επιστολές (επισυνάπτονται) αλλά και επαφές με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αιτήθηκε να γίνει άμεση ρύθμιση της προσωρινής κατάστασης με τον πιο δόκιμο τρόπο, αυτή που υπαγορεύει ο κρατικός σχεδιασμός με την ίδρυση των ΦΟΣΔΑ ήτοι την μεταφορά των σκουπιδιών στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ, λαμβανομένου υπόψη ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι σε εξέλιξη με το έργο που έχει ήδη μελετήσει και προχωρά ταχύτατα η δημοτική αρχή.

‘Καταφέραμε με πολλούς κόπους, αντιμετωπίζοντας πάρα πολλές  δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές να δώσουμε μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, που αφορά πάνω από όλα την δημόσια υγεία, το περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάποιοι καθημερινά επιδίδονται σε λασπολογίες ενώ εμείς ενεργούμε και ενεργήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε για το μεγάλο αυτό θέμα, της διαχείρισης των απορριμμάτων και οι πολίτες το γνωρίζουν και μας το αναγνωρίζουν και τους ευχαριστώ» ανέφερε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου