Μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου

Μια ημέρα πριν την Εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των κοινοτήτων του Δήμου Αγρινίου, από την Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου!

Με απλά λόγια, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Γιώργου Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 27ης Οκτωβρίου, το Αγγελόκαστρο, τα Κλεισορεύαματα, η Ματαράγκα, το Άνω Κεράσοβο, η Γραμματικού, το Ζευγαράκι, το Κάτω Κεράσοβο, οι Παπαδάτες, ο Άγιος Ανδρέας, η Γαβαλού, ο Δαφνιάς, η Κάτω Μακρυνού, η Καψοράχη, η Μακρυνού και η Ποταμούλα, που μέχρι τώρα ανήκαν φορολογικά στην Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, πλέον μεταφέρονται στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου. Πρόκειται δηλαδή για την περιοχή της Μακρυνείας.

Όπως λένε οι πληροφορίες, έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από την Δημοτική Αρχή Αγρινίου δεδομένου ότι όλα αυτά τα χωριά ανήκουν διοικητικά στον εν λόγω Δήμο και οι κάτοικοι εξυπηρετούνται με συχνή συγκοινωνία. Αυτό προβλήθηκε ως επιχείρημα και η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. προφανώς βρήκε δίκαιο το αίτημα και το ικανοποίησε.

Το μέτωπο όμως που έχει να αντιμετωπίσει η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου δεν είναι μόνο αυτό. Ήδη έχει λάβει έγγραφο από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου για την εκκένωση του χώρου του ισογείου που έχει παραχωρηθεί στην εν λόγω υπηρεσία, προκειμένου να γίνει η διαμόρφωση και μεταστέγασή της.

Η επίσημη παραχώρηση των 350 περίνου τετραγωνικών μέτρων του ισογείου της Δ.Ο.Υ. στο Λιμεναρχείο, έγινε από την Κτηματική στις 28 Σεπτεμβρίου και πριν από λίγες ημέρες το Λιμεναρχείο ζήτησε την εκκένωση του χώρου.

Εκείνο που σχεδιάζεται είναι η κατασκευή ενός τοίχου που θα σχηματίζει ένα Γ στο ισόγειο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Λιμεναρχείου και στον υπόλοιπο χώρο θα λειτουργούν στρυμωγμένες οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ.

Με λίγα λόγια η Δ.Ο.Υ. σιγά – σιγά ξεσπιτώνεται και σε λίγο καιρό, όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα υφίσταται καν.

aixmi-news.gr