Μετακίνηση εκτός Νομού: Η μεγάλη αλλαγή στα νέα μέτρα – Όσα ισχύουν για τους ανήλικους

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. και τα νέα μέτρα, οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self Test) για τη μετακίνηση εκτός Νομού.

Τα νέα μέτρα είναι σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 6/11 και υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στη μετακίνηση εκτός νομού για τους ανήλικους.

Μια σημαντική αλλαγή εμπεριέχει η απόφαση για τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και αφορά τους ανήλικους ταξιδιώτες και τη μετακίνησή τους από νομό σε νομό.

Αναλυτικότερα, οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς, εφόσον εκτελούν διαδρομές όπου το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν την έδρα τους, υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή Rapid Test), σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

Τί ισχύει με του ανηλίκους;
Μέχρι χθες οι ανήλικοι άνω 12 ετών που είναι ανεμβολίαστοι έπρεπε να κάνουν Rapid Test για τη μετακίνηση εκτός νομού με λεωφορεία, τρένα και πλοία. Τώρα αυτό αλλάζει.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και δεκαεπτά ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self Test).

Τί ισχύει για τις μάσκες;
Παράλληλα ισχύει για όλους υποχρεωτική χρήση μάσκας όταν ταξιδεύουν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών.

dikaiologitika.gr