Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων: Συνεχίζονται έως 12 Ιουλίου οι αιτήσεις

Με 65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την καινοτομία και την πράσινη μετάβαση.

Σε ισχύ είναι η Πρόσκληση του του Υποέργου 1: «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» της Δράσης «Οικονομικός Μετασχηματισμός του Αγροτικού Τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 12 Ιουλίου και η αξιολόγησή τους θα ξεκινήσει την 13η Ιουλίου 2023 και ολοκληρωθεί την 29η Σεπτεμβρίου 2023.

Τα καθεστώτα ενισχύσεων είναι τα εξής:

α) ενισχύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικού προϊόντος: Αφορά σε κάθε επέμβαση επί γεωργικού προϊόντος από την οποία προκύπτει επίσης γεωργικό προϊόν, με εξαίρεση τις εργασίες εντός της γεωργικής εκμετάλλευσης που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία προϊόντος ζωικής ή φυτικής προέλευσης για την πρώτη του πώληση (σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 8 και 10 του ΓΑΚ).

β) ενισχύσεις στη μεταποίηση και εμπορία μη γεωργικού προϊόντος: Αφορά σε κάθε επέμβαση επί γεωργικού προϊόντος, ως Α΄ ύλη της παραγωγικής διαδικασίας, από την οποία προκύπτει προϊόν το οποίο δεν καλύπτεται από το παράρτημα I της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο e-ea.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή της παρέλασης την 11η Ιουνίου