Μέτρα τάξης για τον αγώνα Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά στα μέτρα τήρησης της τάξης κατά την διεξαγωγή του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, μεταξύ των ομάδων ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε. – ΑΧΑΪΚΗ Α.Ε. την Κυριακή 28/05/2017 και ώρα 17.00΄ στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

 1. Η Ε.Π.Ο., για τον αναφερόμενο στο θέμα ποδοσφαιρικό αγώνα, να διαθέσει συνολικά εννιακόσια (900) εισιτήρια και εκατό (100) προσκλήσεις. Τα εισιτήρια αφού σφραγισθούν από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Α.Τ. Αγρινίου) θα διατεθούν με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής στα διαγωνιζόμενα σωματεία ως κατωτέρω:
 2. i) Τριακόσια (300) εισιτήρια στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε. και τριάντα (30) προσκλήσεις,
 3. ii) Τριακόσια (300) εισιτήρια στην ΑΧΑΪΚΗ Α.Ε.. και τριάντα (30) προσκλήσεις,

iii) Τα εναπομείναντα τριακόσια (300) εισιτήρια θα διατεθούν από την διοργανώτρια Αρχή (Ε.Π.Ο.) μέσω των εκδοτηρίων του γηπέδου της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, για τις ανάγκες των λοιπών φιλάθλων. Επίσης θα διαθέσει σαράντα (40) προσκλήσεις για τις ανάγκες της διοργανώτριας Αρχής. Η διάθεση των εισιτηρίων που αιτήθηκαν τα διαγωνιζόμενα σωματεία, θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των διοικήσεων της κάθε ομάδας.

β) Οι θύρες που θα λειτουργήσουν κατά την διεξαγωγή του εν θέματι αναγραφόμενου ποδοσφαιρικού αγώνα είναι οι θύρες 1, VIP, 2 και 4.

Οι φίλαθλοι της ομάδας ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε., θα προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο, οργανωμένα ή μεμονωμένα και θα εισέλθουν στη θύρα 1 του γηπέδου ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (από την πλευρά της πλατείας ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ) και στα τμήματα 1 έως και 4 της Μεγάλης Κερκίδας,

Οι φίλαθλοι της ομάδας ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε., θα προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο, οργανωμένα ή μεμονωμένα και θα εισέλθουν στη θύρα 4 του γηπέδου ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (από την πλευρά του ενταύθα πεζόδρομου Νικηταρά) και στα τμήματα 3 έως και 6 της Μικρής Κερκίδας,

– Οι φίλαθλοι που θα προμηθευτούν τα εναπομείναντα εισιτήρια θα εισέλθουν στη θύρα 2 του γηπέδου ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και στα τμήματα 6 έως και 8 της Μεγάλης Κερκίδας.

– Οι υπεύθυνοι των ομάδων σε συνεργασία με την διοργανώτρια Αρχή θα καθορίσουν ποιοι από τους κατόχους των προσκλήσεων θα φιλοξενηθούν στη θύρα VIP, ήτοι στο τμήμα 5 της Μεγάλης Κερκίδας.

-Ουδείς φίλαθλος θα εισέλθει στο γήπεδο χωρίς να κατέχει σφραγισμένο εισιτήριο ή πρόσκληση.

 1. Την απαγόρευση, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 4326/2015, της με οποιονδήποτε τρόπο διάθεσης εισιτηρίων στις λέσχες του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, οι οποίες δεν λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της παραπάνω διατάξεως, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη ομάδα προσώπων ή σύνδεσμο φιλάθλων ή σωματείο ή άλλη συλλογικότητα οποιασδήποτε νομικής ή μη μορφής της.
 2. Οι αθλητικές αποστολές να προσέλθουν στο γήπεδο μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά της ώρας νωρίτερα από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης.

Τα λεωφορεία των αποστολών των διαγωνιζόμενων σωματείων καθώς και τα ταξί των διαιτητών, αμέσως μετά την αποβίβαση των αθλητών και των συνοδών τους, να αποχωρήσουν συνοδεία δικυκλιστών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. της Δ/νσεώς μας και να σταθμεύσουν σε ασφαλή χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

 1. Οι φίλαθλοι της ομάδας της Αχαϊκής που θα προσέλθουν οργανωμένα ή μεμονωμένα θα σταθμεύσουν τα οχήματα μεταφοράς τους (Ε.Ι.Χ. Λεωφορεία) στην συμβολή των οδών Γούναρη & Μ. Αντύπα και συνοδεία αστυνομικής δύναμης μέσω της οδού Φιλ. Ακαρνάνος θα οδηγηθούν, μετά από ενδελεχή έλεγχο για τυχόν μεταφορά απαγορευμένων αντικειμένων, στη θ-4 του γηπέδου που βρίσκεται επί της οδού Νικηταρά.

– Οι φίλαθλοι της ομάδας ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε. που θα προσέλθουν οργανωμένα ή μεμονωμένα θα σταθμεύσουν τα οχήματα μεταφοράς των (Ε.Ι.Χ. Λεωφορεία) στην περιοχή του Πάρκου και συνοδεία αστυνομικής δύναμης μέσω των οδών Αχελώου και Βλαχερνών θα οδηγηθούν στη θύρα 1 του γηπέδου που βρίσκεται επί της πλατείας Παναιτωλικού.

– Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων να φέρουν απαραίτητα μαζί τους το εισιτήριο που θα κατέχουν και την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή Διαβατήριο, καθόσον ο έλεγχος των στοιχείων ταυτότητός τους υπόκειται στην κρίση της Αστυνομίας.

 1. Με μέριμνα του υπευθύνου λειτουργίας του γηπέδου της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ οι θύρες του Γηπέδου Παναιτωλικού να ανοίξουν την 00΄ ώρα της 28/05/2017.
 2. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο ή τρεις ζώνες, περιμετρικά του γηπέδου, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά, κατοχή και χρήση εντός της εγκατάστασης, απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και να απομακρυνθούν όσοι τυχόν φίλαθλοι στερούνται εισιτηρίων ή τα προμηθεύτηκαν κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν. 
 3. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση στο γήπεδο όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή κατέχουν εισιτήρια και προσέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση μη τηρώντας τις διατάξεις και τα μέτρα που αποφασίσθηκαν σύμφωνα με το από 22/05/2017 Πρακτικό Σύσκεψης.
 4. Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε γυάλινες, μεταλλικές κτλ. συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων κυπέλλων, σύμφωνα με την υπ’ αριθ.  Α2 – 861/14.8.2013 Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
 5. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό που περιέχουν υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται..
 6. Με ευθύνη της οικείας διοργανώτριας αρχής να ενημερωθούν από τα μεγάφωνα οι φίλαθλοι πριν από την έναρξη της αθλητικής συνάντησης για την ύπαρξη και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας.
 7. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Γήπεδο, την ημέρα του αγώνα,  του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την ΕΠΟ,  πριν από την  ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων.
 8. Τα διαγωνιζόμενα σωματεία (ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε. & ΑΧΑΪΚΗ Α.Ε. ) να γνωστοποιήσουν έγκαιρα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας και στο FAX 26410-22508 ή 26410-22667,  επιπρόσθετα στοιχεία για:

α. Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δύο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους από αυτά, καθώς και τους υπευθύνους των αποστολών (ονοματεπώνυμα –κινητό τηλέφωνο), την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασής τους στην Αθλητική εγκατάσταση.

β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των εκπροσώπων –υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα,  να βρίσκονται στην Αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων , προς αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων περιστατικών ή πράξεων βίας.

 1. α. Η Ε.Π.Ο. να προσλάβει ως προσωπικό ασφαλείας – σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ’ αριθ. 38404 από 18.8.2009 Κ.Υ.Α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλειας Αθλητικών Εκδηλώσεων – προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη αστυνομικών μέτρων από 14:30΄ ώρα της 28/05/2017, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για ΕΝΤΟΝΑ 1: 80 Θεατές, το οποίο θα συνεργάζεται με την αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρ. 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητας, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, τις θέσεις του προσωπικού και τη διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος προσωπικού, στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου), στη Δ.Ε.Α.Β. και στη διοργανώτρια αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, υπεύθυνοι υπάλληλοι κατά τομέα δραστηριότητας, για την εύρυθμη λειτουργία της Αθλητικής Εγκατάστασης.

β. Επισημαίνεται ότι τα καθήκοντα του προσωπικού ιδιωτικής επιχείρησης παροχής  υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) προβλέπονται στο άρθρο 41Δ, παρ.12 κ΄ 13 του Νόμου 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» και από τις διατάξεις του άρθρου 14.7.2 εδ. λα΄ της υπ’ αρίθ. 38404 της 18/26.8.2009 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικών – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού (ΦΕΚ 1780,τ.Β΄) Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας των αθλητικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

 1. i) Ο έλεγχος για λόγους ασφαλείας, των προσερχόμενων θεατών στην αθλητική εγκατάσταση εν όψει αθλητικής εκδήλωσης γίνεται με σωματική έρευνα από μέλος του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας του ιδίου φύλου με τον θεατή. Υποχρεωτικός σωματικός έλεγχος πραγματοποιείται από την Ελληνική  Αστυνομία, προσωπικό της οποίας παρίσταται στις θύρες εισόδου της αθλητικής εγκατάστασης ή καλούνται ειδικά προς τούτο. Σε περίπτωση που προσερχόμενος θεατής, αρνηθεί το σωματικό έλεγχο, η αστυνομική αρχή ή το ιδιωτικό προσωπικό  ασφαλείας, εφόσον έχει προηγηθεί άρνηση ελέγχου του από την αστυνομική αρχή κατά περίπτωση, δικαιούται να απαγορεύσει την είσοδό του, στην αθλητική εγκατάσταση.
 2. ii) Στα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας περιλαμβάνεται και το προβλεπόμενο από την παράγραφο 1 του άρθρου 275 Κ.Π.Δ, δικαίωμα να συλλαμβάνουν τους δράστες πράξεων βίας στις περιπτώσεις αυτόφωρων αδικημάτων και να τους παραδίδουν αμέσως στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή.
 3. Αμφότερα τα διαγωνιζόμενα σωματεία, να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους των, με κάθε πρόσφορο μέσο, το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.
 4. Με ευθύνη της Ε.Π.Ο, να εξασφαλισθεί και να προσκομισθεί εγκαίρως στην Υπηρεσία μας, η άδεια τέλεσης του εν θέματι αγώνα, η οποία θα εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
 5. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται , σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγρ.7 του αρθρ. 41Γ ,των παραγρ.3 και 9 του αρθρ.41Δ και του αρθρ. 41Ζ του Ν.2725/1999 , όπως αυτός τροποποιήθηκε , συμπληρώθηκε και ισχύει και με Ν 4049/2012 ‘Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις ‘ και με Ν. 4326/2015 ΄΄ Περί επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό ΄΄
 6. Η ισχύς της απόφασης , ισχύει από τη δημοσίευσή της.