Μεξικό: Ακόμα μία δολοφονία Δημοσιογράφου – Τον απήγαγαν και τον «γάζωσαν» στις σφαίρες

Δεν τα κατάφερε τελικά και πέθανε ο Δημοσιογράφος Αλφρέντο Καρντόσο, ο διευθυντής του site «Las Dos Costas» στο Μεξικό.

Ο Καρντόσο νοσηλευόταν μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε αφού είχε απαχθεί.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του δημοσιογράφου Αλφρέντο Καρντόσο Ετσεμπερία, ιδρυτή του Las Dos Costas», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Έβελιν Σαλγκάδο, κυβερνήτρια της πολιτείας Γκερέρο, όπου υπάγεται διοικητικά το Ακαπούλκο, όπου έχει την έδρα του το site.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η οικογένεια του Καρντόσο δεχόταν απειλές.

Κατά την ίδια πηγή, ο δημοσιογράφος απήχθη την Πέμπτη από μασκοφόρους που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Βρέθηκε την επομένη, με τραύματα από πέντε σφαίρες, μέσα στο αυτοκίνητό του, και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, μετέδωσαν μεξικανικά ΜΜΕ.

7 δολοφονημένοι δημοσιογράφοι το 2021
Τουλάχιστον επτά δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί το 2021 στο Μεξικό. Οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει ως αυτό το στάδιο αν οι θάνατοί τους οφείλονταν στη δουλειά τους, ωστόσο είναι το πιο πιθανό.

Το Μεξικό χαρακτηρίζεται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Πάνω από εκατό δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μεξικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οκτώ δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν το 2020, κατά την RSF.

Πάνω από το 90% των δολοφονιών δημοσιογράφων στο Μεξικό μένει ανεξιχνίαστο και ατιμώρητο, καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης.

newsit.gr