Μέχρι 23 Μαΐου η υποβολή περιλήψεων για το 1ο Συνέδριο Ιστορίας του Ξηρομέρου

Η Δημοτική Επιτροπή για τον Εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 στο Ξηρόμερο, ανακοινώνει την παράταση υποβολής περιλήψεων για το 1ο Συνέδριο Ιστορίας του Ξηρομέρου με θέμα: «Το Ξηρόμερο στην Επανάσταση του 1821: ο τόπος, ο χρόνος, οι άνθρωποι» έως και τις 23 Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 6-8 Αυγούστου 2021 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Η υποβολή των εργασιών πραγματοποιείται μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου xiromero18212021@gmail.com. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν τον τίτλο και την περίληψη (έως 300 λέξεις) της ανακοίνωσής τους ως εξής: Αποστέλλουν με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δύο έγγραφα:

  • (α) Στο πρώτο έγγραφο θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος της εργασίας, το ονοματεπώνυμο, η ιδιότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του ερευνητή (διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail) καθώς και η περίληψη της εργασίας
  • (β) Στο δεύτερο έγγραφο θα πρέπει να αναγράφεται μόνο ο τίτλος και η περίληψη της εργασίας (θα πρέπει δηλαδή να παραλείπονται τα στοιχεία του ερευνητή).

Μετά την αρχική υποβολή, οι περιλήψεις παραπέμπονται στην επιστημονική ομάδα προς κρίση. Μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, ο/η ενδιαφερόμενος/-η ερευνητής/-τρια λαμβάνει ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) επιβεβαίωσης ότι η συμμετοχή του στο Συνέδριο γίνεται δεκτή

Οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να διεξαχθούν σε ολομέλεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου στον Αστακό. Η διάρκεια της εισήγησης καθορίζεται στα 20 λεπτά.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου αναμένεται να δρομολογηθεί η σύνταξη και η έκδοση των Πρακτικών.

Επισημαίνεται ότι από τη Γραμματεία του Συνεδρίου αποστέλλεται μετά το πέρας του Συνεδρίου:

  • (α) στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης.
  • (β) στους εισηγητές Βεβαίωση Συμμετοχής με Εισήγηση.
  • Αμφότερες αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή –pdf.

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • Πέρας υποβολής περιλήψεων: 23 Μαΐου 2021.
  • Ημερομηνία έγκρισης των προτάσεων: 1 Ιουνίου 2021.
  • Ανακοίνωση του προγράμματος του συνεδρίου: 20 Ιουνίου 2021.

Σε νεότερες ανακοινώσεις αναμένεται να καθοριστούν: (α) οι προδιαγραφές, ο τρόπος και οι ημερομηνίες υποβολής των τελικών κειμένων των εργασιών, (β) οι παράπλευρες δράσεις του Συνεδρίου, (β) ο αναλυτικός κανονισμός εργασιών.
Τέλος, σε περίπτωση που οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, πιθανή αναβολή ή πραγματοποίησή του σε διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό με νέα ανακοίνωση.

Με εκτίμηση
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821