Μια πρόταση που θα συζητηθεί

Μια πρόταση που θα συζητηθεί κατέθεσε χτες στην εκπομπή το Σωκράτη Τσόμπου «Με υπογραφή» στον «Antenna Star 103.5», ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου με αρμοδιότητα την τοπική ανάπτυξη κ. Σπύρος Φλώρος, όχι όμως με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου, αλλά με την ιδιότητα του επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην πόλη, αλλά και του καταναλωτή υπηρεσιών και προϊόντων.

Αφορά στην έναρξη διαλόγου για την αλλαγή ωραρίου των εμπορικών, κυρίως, καταστημάτων που υπαγορεύεται τόσο από τα μέτρα κατά της πανδημίας που ισχύουν και στο Αγρίνιο, αλλά και από την αλλαγή των συνθηκών της αγοράς.

Την πρόταση του όσοι δεν την έχετε ακούσει, μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ.

Είναι σίγουρο όπως έγραψα και προηγουμένως ότι αυτή η πρόταση θα συζητηθεί. Βέβαια, εξ όσων γνωρίζω κουβεντιάζοντας μαζί του, τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί ολοκληρωμένη η πρόταση στο δημόσιο διάλογο και τότε θα έχουμε περισσότερα να πούμε, όχι τόσο εμείς, όσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι είναι οι έμποροι της πόλης και οι οποίοι, εξ όσων όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε, αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο ένα σωρό προβλήματα.

Όπως μου είπε, ο κ. Φλώρος, η πρόταση του αυτή δεν έρχεται να δημιουργήσει ένα καινούργιο status στη λειτουργία της αγοράς, αλλά να αποτελέσει την εκκίνηση ενός δημόσιου διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και στα σχήματα των καταναλωτών, που λειτουργούν στην πόλη, με στόχο να υπάρξει μια τελική κατεύθυνση για το ποια λειτουργία της αγοράς μας συμφέρει και ως καταναλωτές και ως εμπόρους-επιχειρηματίες, έτσι ώστε να οικοδομήσει ένα πιο υγιές οικονομικό εμπορικό περιβάλλον μέσα στις πραγματικά δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά.


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr