Μηδαμινός φωτισμός στον δρόμο Ναυπάκτου-Αντιρρίου

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον δρόμο Ναυπάκτου -Αντιρρίου στο ύψος του Πλατανίτη, καθώς το βράδυ βυθίζεται στο σκοτάδι αφού δεν υπάρχει φωτισμός. Εδώ και πολύ καιρό έχουν τοποθετηθεί στύλοι φωτισμού που όμως δεν ανάβουν.

Εκτός όμως από τα αυτοκίνητα στον συγκεκριμένο δρόμο κινούνται και πεζοί οι όποιοι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα τροχαίου.

Στο παρελθόν έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές στο τμήμα αυτό λόγω της παντελούς έλλειψης φωτισμού. Ειδικά τον χειμώνα που οι άνθρωποι είναι ντυμένοι με σκούρα ρούχα δεν διακρίνονται από τους οδηγούς και έτσι πολλές φορές συμβαίνουν μοιραίες παρασύρσεις. Επιπλέον πολλοί δικυκλιστές ποδηλάτες και αναβάτες μοτοσυκλετών έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Πολλά ποδήλατα δεν διαθέτουν καν προειδοποιητικό φως. Ακόμα και οδηγοί αυτοκινήτων έχουν χάσει τον έλεγχο των οχημάτων τους και έχουν καταλήξει στα χωράφια.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί άλλο. Η Περιφέρεια έχει κατασκευάσει έργο φωτισμού έχει δηλαδή τοποθετήσει στύλους αλλά δεν έχουν ρευματοδοτηθεί. Σχεδόν μέχρι τον Άγιο Νεκτάριο επικρατεί το πλήρες σκοτάδι. Καμία ανθρώπινη ζωή όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το κόστος ολοκλήρωσης του έργου. Οι αρμόδιοι πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και να κάνουν άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες.

Εφημερίδα Ναυπακτία