Στη Μήλο ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας

Την πανέμορφη Μήλο επέλεξε να επισκεφθεί για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας, συνοδευόμενος από την όμορφη σύζυγό του, βασίλισσα Μάξιμα.

Το ζεύγος των γαλαζοαίματων έκανε βόλτες στην περιοχή Κλέφτικο με ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε ο ίδιος ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, και στη συνέχεια περιηγήθηκε στα σοκάκια του νησιού. Παρόλο που η παρουσία τους ήταν ιδιαίτερα διακριτική, κάποιοι ντόπιοι αναγνώρισαν το χαλαρό και φιλικό ζευγάρι και ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του, λαμβάνοντας θετική απάντηση.

O βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα με ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Μήλο 

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και λατρεύει τη θάλασσα. Εκτός από ταχύπλοα σκάφη, ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος είναι χειριστής αεροσκάφους και συνηθίζει να οδηγεί ο ίδιος το βασιλικό αεροσκάφος, όταν ταξιδεύει μόνος ή με την οικογένειά του. Για να βεβαιωθεί ότι πετάει αρκετές ώρες κάθε χρόνο για να διατηρεί την άδειά του, κατά καιρούς πετάει και με ένα αεροσκάφος Fokker 50 της KLM Cityhopper.

kleftiko_vasilias_1

 

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για τον ασυνήθιστο γαλαζοαίματο είναι πως είχε συμμετάσχει με ψευδώνυμο σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το επώνυμο «Φαν Μπούρεν» συμμετείχε στους Αγώνες της Φρισίας Ελφστέντενστοτ το 1986, διανύοντας μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, κάνοντας παγοδρομία. Συμμετείχε, επίσης, στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης το 1992 με το ίδιο επώνυμο.

 

kleftiko_vasilias_2

 

kleftiko_vasilias_3

 

Δείτε φωτογραφίες με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας και τις τρεις όμορφες κόρες τους

King does double duty as royalty and co-pilot

 

Maxima and Willem-Alexander - a Dutch match made in Spain | Hello

 

maxima

 

ollandoi-oikogeneia

protothema.gr